Omgevingsmanager Astrid Neefs van Heijmans (links) en bewoonster Anniek Janssen bij het berkenbosje op de hoek van de Plutostraat dat volgens de bewoners absoluut moet blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Omgevingsmanager Astrid Neefs van Heijmans (links) en bewoonster Anniek Janssen bij het berkenbosje op de hoek van de Plutostraat dat volgens de bewoners absoluut moet blijven. © Gerard Verschooten

Nieuwe riolering? Dan gelijk een nieuwe straat, naar de wens van de bewoners

NIJMEGEN - ‘Zie maar hoe je de straat straks weer inricht’. Die opdracht kreeg aannemer Heijmans van de gemeente mee bij de rioolvervanging in drie Nijmeegse straten. Bewoners spelen daarin een actieve rol.

1 reactie

 • Nicky Jansen

  1 maand geleden
  Ik lees net hoe de gemeente Nijmegen elke spontane grasspriet verdelgt onder het mom van groenbeheer. Ik vrees het ergste voor dit bosje...
 1. Theo en Jannie raken in de war van een ongemaaid grasveld
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Theo en Jannie raken in de war van een ongemaaid grasveld

  Het liefst zou ik dit verhaal beginnen met woorden van een ‘oude Indiaan’. Als die iets zegt over de natuur, luistert tenminste iedereen. Aan ‘de oude indiaan’ hangt het idee dat zij – de Indianen – wél verantwoord om konden gaan met de aarde. Maar misschien hoef ik niet zo exotisch te zijn en kan ik ook gewoon het oude keuterboertje uit de Ooijpolder vragen hoe het was om mét de natuur te leven in plaats van er tegenin.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.