Volledig scherm
De Oversteek Nijmegen. Foto: Hai Voeten/De Gelderlander

Nieuwscafé De Gelderlander bij opening stadsbrug De Oversteek in Nijmegen

NIJMEGEN – Het tweewekelijks Nieuwscafé van De Gelderlander in Nijmegen is eenmalig verplaatst naar de stadsbrug in Nijmegen–West.

Het gaat om een speciale aflevering in combinatie met de opening van deze brug op zaterdagmiddag 23 november. Redacteur Eric Reijnen zal tussen een reeks optredens door diverse gasten die betrokken zijn bij de bouw van de brug interviewen.

Bouwers en ontwerpers
Er zijn vraaggesprekken met onder meer de architecten en bouwers van De Oversteek. Ook de ontwerpers van het herinneringsmonument op de brug voor de 48 Amerikanen die in september 1944 bij de oversteek over de Waal omkwamen, komen aan het woord. Wethouder Henk Beerten geeft uitleg over de nieuwe verkeersroutes door Nijmegen vanaf maandag 25 november, dan is de brug pas echt open voor het autoverkeer.

Programma
Bij de opening spelen diverse Nijmeegse muziekgroepen. Het Nieuwscafé vult telkens de pauzes tussen de verschillende optredens.

Het programma bij de brug begint zaterdag 23 november om 15.00 uur en duurt tot 21.00. Om 18.00 uur is de opening van de brug.

Op vrijdag 13 december is er weer tussen 17.00 en 18.00 uur een gewoon Nieuwscafé in VillaLUX aan de Oranjesingel in Nijmegen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.