Volledig scherm
Het Huis van Compassie aan de Groenestraat doet dienst als Vredesambassade. © Google Maps

Nieuwscafé: Staat onze vrijheid onder druk?

NIJMEGEN - Helpen de vele activiteiten rond het thema 75 jaar vrijheid om onze huidige vrede en vrijheid te behouden of waar nodig te verbeteren? Staat de vrijheid onder druk? Moeten we ons zorgen maken of is er juist ruimte voor een optimistisch gevoel?

Daarover gaan dit jaar enkele Vrede en Vrijheid Nieuwscafé’s in de ‘Vredesambassade’ aan de Groenestraat in Nijmegen. Komende vrijdag is de eerste. 

Journalist Rob Jaspers en John Spierings van ROC Nijmegen gaan in gesprek met directeur van het Vrijheidsmuseum Wiel Lenders en professor Lotte Jensen die onderzoek deed naar het vieren van vrede. Oud-stadsdichter Amal Karma spreekt een gedicht uit en Karel Bosman zingt een lied over vrede. 

Gratis entree

Andere gasten zijn Marjo van Ginneken (coördinator 75 jaar vrijheid in Nijmegen), Puck Arts (Internationaal Jongerenfestival rond Vrijheid), Jeroen van Zuijlen (Stichting In Paradisum), Peter Kruk (Liberation Route) en kunstenaar Diederik Grootjans die vertelt over zijn inzet bij het project Vrede en Vrijheidstuinen.

De nieuwscafé’s zijn een initiatief van het Huis van Compassie en de Nijmeegse Vredesambassadeurs van 2020 Storay Ahmadi, Frans Houtbeckers en Mariët Mensink.

Vrede en Vrijheid Nieuwscafé, vrijdag 31 januari van 17.00 tot 18.15 uur in de Vredesambassade aan de Groenestraat 170. Inloop vanaf 16.30 uur, gratis entree. Na afloop kan men een bord met vegetarische maaltijd eten voor 5 euro. Daarvoor graag vooraf opgeven bij post@huisvancompassienijmegen.nl

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.