Ellen Enbers geeft gratis bier weg bij café Frowijn.
Volledig scherm
Ellen Enbers geeft gratis bier weg bij café Frowijn. © Gerard Verschooten

Nijmeegs café Frowijn geeft het bier gratis weg

NIJMEGEN - Bier is niet eindeloos houdbaar. Zonde om het overstuur te laten gaan. Paul Huismans, samen met zijn vrouw Ellen Engbers de cafébaas van Frowijn in Nijmegen, heeft het daarom zondagmiddag weggeven. Klanten kwamen langs met eigen fles, bidon of kan om vol te laten tappen.

Huismans: ,,We hadden op de stoep vakken aangegeven zodat mensen niet te dicht bij elkaar zouden staan. Het was geen afgesproken werk maar onze klanten kwamen mooi om de beurt. Zo zijn we zeker 50 liter bier kwijtgeraakt dat we anders hadden moeten weggooien.”

Ruimhartige donaties

Voor Huismans is het ook een manier om iets terug te doen voor zijn klanten. ,,Mensen zijn goed voor ons geweest. We hebben een oproep gedaan om ons te ondersteunen omdat  voor ons drie weken sluiting echt een aanslag is. Onze bezoekers hebben ruimhartig gedoneerd, het helpt ons deze tijd door te komen. Bovendien was het fijn om vanmiddag klanten even te zien.”

Café Frowijn is een buurtcafé in de Pontanusstraat. Het kroegje heeft een terras dat geliefd is bij buurtgenoten en er zijn vaak activiteiten zoals een pubquiz en een kerstmarkt. Ook strijken er wielrenners neer. Frowijn  organiseert de toertocht Heimwee naar Nijmegen. Dit jaar gepland voor 17 mei hoewel het nog maar de vraag is of het doorgaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.