Marjolijn Mijling
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolijn Mijling © Eigen foto

Nijmeegs CDA-raadslid Marjolijn Mijling krijgt bakken kritiek om deelname 50euro-week

NIJMEGEN - Het Nijmeegse CDA-raadslid Marjolijn Mijling krijgt veel kritiek te verduren op sociale media vanwege haar deelname aan de #50euroweek van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), onderdeel van de Week tegen Armoede. Het raadslid is geschrokken van alle reacties. ,,We mogen best wat meer respect hebben voor elkaar.”

15 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Pedra Kantor, je bent volledig abuis. De meeste overheidsregels zijn afgeschaft onder druk van de VVD - inmiddels toch al eeuwen aan het roer - en de gevolgen ervan zijn ronduit desastreus. Of je moet het wenselijk vinden dat de zorg, de energie, wonen, de dagelijkse boodschappen, het onderwijs en het openbaar vervoer allemaal aan de markt gelaten zodat de overheid zich daar niet meer mee hoeft te bemoeien, en inmiddels onbetaalbaar zijn geworden voor de gewone mens. Het is maar wat je wilt.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  @Ceciel Buijser: Politici houden de motor niet draaiend, zij zorgen meestal ervoor dat we moeten terugschakelen of plaatsen de handrem erop. Overheidsbeleid is bijna altijd contraproductief. Wanneer draait de economie het beste? Wanneer overheidsregels worden afgeschaft. Wanneer draait de economie het slechtste, wanneer de overheid zich er steeds meer mee gaat bemoeiten. We moeten terug naar een kleine minimale overheid. Maar ja, de trend is nu juist naar meer. Zelfs van de VVD.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Tja, mensen prikken door dit soort deugacties heen. Het probleem blijft dat de problemen voor de lage inkomensgroepen al decennia niet meer belangrijk zijn voor de politiek. Wie een winnaar is van de globalisering heeft het voor het zeggen in Nederland, wie een verliezer is mag doodvallen. En al helemaal als ze daardoor PVV or FvD gaan stemmen. Wie zijn toch die mensen vroeg Kaag zich nog wel af? Lage inkomens staan onder druk door globalisering, immigratie en de energie transitie.
 • Marjolijn Dehue

  2 maanden geleden
  Ik spreek alleen voor mijzelf ... Ik heb geen kritiek op de persoon/raadslid Marjolijn Mijling. Ik heb kritiek op het onderzoek/de actie. Hoe kun je nu in 1 week ervaren wat armoede is. Bij 1 week vasten spreek je niet van 'armoede' en kun je deze ook niet ervaren. Zo'n onderzoek dient over een veel langere periode gedaan te worden om serieus genomen te worden. Maar als het alleen maar een onderzoek is voor een schoolopdracht gaat het ook niet om de resultaten van het onderzoek.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Politici kunnen blijkbaar helemaal niks goed doen. Geen wonder dat mensen met kennis van zaken en de juiste kwalificaties kiezen voor het bedrijfsleven, waar het risico op afgefakkeld te worden aanzienlijk kleiner is. Intussen zijn de mensen er maar wat trots op dat ze een politica een grote mond hebben gegeven, maar ze vergeten gemakshalve dat politici er wel voor moeten zorgen dat de motor blijft draaien. Wat kunnen mensen toch kortzichtig zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.