Jonge cursisten van de Lindenberg treden op tijdens het Lindenbergfestival
Volledig scherm
PREMIUM
Jonge cursisten van de Lindenberg treden op tijdens het Lindenbergfestival © Dennis Vloedmans

Nijmeegs cultuurhuis de Lindenberg gaat de wijken in: ‘We willen laagdrempelig zijn’

NIJMEGEN - De Lindenberg heet binnenkort niet meer ‘Huis van de Kunsten', maar ‘Cultuurhuis'.  Het verschil? Directeur Teddy Vrijmoet: ,,We willen laagdrempelig zijn en gaan ook de wijken in. Daar zijn we al mee begonnen.”

Workshops rap, hiphop,  streetdance en graffiti voor jongeren in Meijhorst, activiteiten voor ouderen in de Malderborgh in Hatert, jeugdtheater bij de Vincentiusverening in Lindenholt, muziek- en schilderlessen in het Radboudumc. 

Docenten van de Lindenberg zijn vaker te vinden buiten de traditionele leslokalen. Dat is bewust beleid. Directeur Teddy Vrijmoet:  ,,Onze missie is om zo veel mogelijk inwoners van Nijmegen te bereiken. Omdat cultuur mensen bij elkaar brengt en het welzijn van de inwoners vergroot.  Als je bijvoorbeeld ziet wat het met jongeren doet als ze iets uitvoeren op een podium, hoe ze dan groeien. Of denk aan de sociale contacten die voortkomen uit een cursusgroep.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.