Volledig scherm
Theatergroep Kwatta speelt 'Jabber'. © pr

Nijmeegs gezelschap Kwatta met ‘Jabber’ naar Amerika

NIJMEGEN - De Nijmeegse jeugdtheatergroep Kwatta gaat naar Amerika met Jabber.  De succesvolle familievoorstelling over vier vogels en één nest is geselecteerd voor IPAY in Philadelphia, een festival voor programmeurs van jeugdtheater dat wordt gehouden van 15 tot en met 19 januari.

Kwatta deed hier eerder al een paar keer aan mee en dat leidde tot  tournees door de Verenigde Staten en Canada.  Zo is de voorstelling Mismuis onder de naam Manxmouse gespeeld en Hou van die hond werd internationaal succesvol onder Love that dog.  

Lovende reacties

Jabber ging in oktober 2018 in première en kreeg lovende reacties uit binnen- én buitenland. Het muziektheater is dan ook over de hele wereld even toegankelijk als ontoegankelijk want er wordt een nieuwe taal gebruikt. Jabber haakt aan bij de problematiek van de huidige tijd. Met zoveel mensen die op de vlucht zijn en die ergens aankomen waar niemand ze verstaat. 

Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan maar die wel te begrijpen is als je ervoor openstaat. 

IPAY International Performing Arts for Youth showcase biedt gezelschappen voor jeugdpodiumkunsten de mogelijkheid om hun programma wereldwijd te presenteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.