Nijmeegs Gofferttreintje terug van weggeweest: ‘Rollend erfgoed om te koesteren’

VideoNIJMEGEN - Het Gofferttreintje is terug van weggeweest. Stichting Stoomgroep De Goffert heeft de stoomlocomotief weer overgenomen van de eigenaar in Zweden. Maandagochtend kwam het voertuig aan in Nijmegen. 

Volledig scherm
De Gofferttrein. © Stichting Stoomgroep Goffert

Bedoeling is dat het treintje per 2020 gaat rijden in het Goffertpark. De trein legde hier al rondjes af van 1971 tot en met 2012. Toen is de trein verkocht aan een Zweeds pretpark. Drie oorspronkelijke machinisten hebben het plan opgevat ‘hun’ voertuig met drie wagons nieuw leven in te blazen in het Nijmeegse stadspark. Het terugkopen is daarvoor een belangrijke stap. 

Volgens de Stoomgroep is de trein in opperbeste staat. Voorzitter Pim Egbertzen: ,,Omdat de locomotief al een tijd stil staat, waren we bang voor schade. Maar de trein verkeert nog in prima conditie. Opknappen zal maar een fractie kosten van wat we hadden verwacht.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.