Nijmeegs liefdesverhaal over autisme dingt mee naar Oscar

Korte animatiefilmNIJMEGEN - De blijdschap spat van haar gezicht: Mind My Mind, een korte animatiefilm van de Nijmeegse regisseur Floor Adams dingt mee naar een Oscar. Het handgetekende liefdesverhaal over Chris, een jonge man met autisme, werd afgelopen maanden jury- en publieksfavoriet op festivals in Europa en Amerika. Floor Adams: ,,Het is zó mooi dat wat je hebt bedacht écht overkomt bij kijkers.”

Volledig scherm
Een scène uit Mind my Mind: de hoofdpersonen Gwen en Chris. © Floor Adams

Vandaag maakte EYE International bekend dat Mind My Mind hun Nederlandse inzending wordt voor de Academy Award for Best Animated Short Film.

In de handgetekende film volgen we Chris, een man met autisme die moeite heeft met sociale situaties. Daardoor moet hij over heel veel dingen nadenken die voor een gemiddeld mens vanzelf gaan. Kiezen uit twintig soorten koffie in een café veroorzaakt kortsluiting in zijn hoofd. En dan wordt hij ook nog eens verliefd op Gwen, een zoöloog die met kameleons werkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.