Volledig scherm
PREMIUM
De ingang van de Bastei aan de voet van het Valkhof. © Paul Rapp

Nijmeegs museum De Bastei is grote publiekstrekker: ‘Eind dit jaar 50.000 bezoekers’

NIJMEGEN - De Bastei in Nijmegen was eigenlijk nog niet klaar voor de opening. Maar het nieuwe museum blijkt een jaar later een topattractie te zijn.

Een vliegende start aan een Waalkade die overhoop ligt. Het eerste jaar van De Bastei was alles behalve makkelijk. Toch gaat het goed. Er zijn zo’n 50.000 bezoekers per jaar nodig voor een sluitende exploitatie en dat aantal wordt gehaald.

In 2018 telde het museum 40.000 bezoekers vanaf de opening met Pinksteren. ,,We hadden na die begintijd een dip verwacht, maar het gaat gestaag door”, zegt directeur Gerard Mangnus. ,,Het ziet ernaar uit dat we eind dit jaar die 50.000 bezoekers halen.” Met dit aantal is De Bastei een van de drie bestbezochte musea in de regio. Alleen Museum het Valkhof en het Afrika Museum trekken meer publiek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.