Volledig scherm
Verhuizing van MuZIEum. Verhuizers en vrijwilligers gaan met inventaris het het voormalige Tilderspand in de Ziekerstraat binnen. © Gerard Verschooten

Nijmeegs MuZIEum verhuist naar 'Tilders'

NIJMEGEN - Professionele verhuizers waren woensdag, samen met blinde en slechtziende verhuizers, bezig met het verplaatsen van de inventaris van het MuZIEum. Dat verhuisde van de Stadsschouwburg naar het voormalige Tilderspand aan de Ziekerstraat.

Het MuZIEum laat bezoekers beleven hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Daartoe heeft het museum een aantal 'donker-belevingen' in de aanbieding. In het nieuwe pand worden het er twee. De blinde en slechtziende medewerkers bepalen hoe de inrichting wordt. Bezoekers steken in het donker onder meer een straat over, lopen door een supermarkt of bestellen een drankje aan de bar.

Gratis

Verhuisbedrijf UTS Verkroost stelde gratis verhuiswagens en personeel ter beschikking, na bemiddeling door de Rijk van Nijmegen Uitdaging (voorheen de Maatschappelijke Meerwaarde). 

Die probeert met gesloten beurzen bedrijven hulp te laten bieden aan maatschappelijke instellingen. Er hoort ook altijd een tegenprestatie bij. Dat is in dit geval de publiciteit voor de verhuizer.

Volledig scherm
De verhuiswagen wordt uitgeladen. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Vrijwilligers en professionele verhuizers werken samen. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
De profs aan het werk . © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Zuilen waar bezoekers straks in het donker omheen moeten laveren. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Verhuizing van Muzien. van schouwburg naar voormalig Zeemanpand in de Ziekerstraat. Nijmegen, 23-8-2017 . © Gerard Verschooten

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.