Volledig scherm
Verhuizing van MuZIEum. Verhuizers en vrijwilligers gaan met inventaris het het voormalige Tilderspand in de Ziekerstraat binnen. © Gerard Verschooten

Nijmeegs MuZIEum verhuist naar 'Tilders'

NIJMEGEN - Professionele verhuizers waren woensdag, samen met blinde en slechtziende verhuizers, bezig met het verplaatsen van de inventaris van het MuZIEum. Dat verhuisde van de Stadsschouwburg naar het voormalige Tilderspand aan de Ziekerstraat.

Het MuZIEum laat bezoekers beleven hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Daartoe heeft het museum een aantal 'donker-belevingen' in de aanbieding. In het nieuwe pand worden het er twee. De blinde en slechtziende medewerkers bepalen hoe de inrichting wordt. Bezoekers steken in het donker onder meer een straat over, lopen door een supermarkt of bestellen een drankje aan de bar.

Gratis

Verhuisbedrijf UTS Verkroost stelde gratis verhuiswagens en personeel ter beschikking, na bemiddeling door de Rijk van Nijmegen Uitdaging (voorheen de Maatschappelijke Meerwaarde). 

Die probeert met gesloten beurzen bedrijven hulp te laten bieden aan maatschappelijke instellingen. Er hoort ook altijd een tegenprestatie bij. Dat is in dit geval de publiciteit voor de verhuizer.

Volledig scherm
De verhuiswagen wordt uitgeladen. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Vrijwilligers en professionele verhuizers werken samen. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
De profs aan het werk . © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Zuilen waar bezoekers straks in het donker omheen moeten laveren. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Verhuizing van Muzien. van schouwburg naar voormalig Zeemanpand in de Ziekerstraat. Nijmegen, 23-8-2017 . © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.