Illustratie tiny forest
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie tiny forest © Jeroen Nissen

Nijmeegs tiny forest komt na rigoureuze maaiactie terug: ‘Dit had nooit mogen gebeuren’

NIJMEGEN - Binnen een tijdsbestek van nog geen vijf minuten was alles weggemaaid. Het Biezenbos, het eerste tiny forest van Nijmegen, verdween afgelopen week rigoureus onder de grasmaaier van een overijverige onderaannemer van de gemeente Nijmegen. Wethouder Bert Velthuis (SP) gaat door het stof en zegt sorry tegen basisschoolleerlingen: ,,Ik vind het heel erg voor jullie.”

1 reactie

 • Rob Essers

  1 maand geleden
  Een goede naamgeving van de openbare ruimte had de 'blunder' mogelijk kunnen voorkomen. De gemeenteraad heeft verzuimd het Biezenbos 'op de kaart' te zetten. Naamgeving van de openbare ruimte is de bevoegdheid van de raad. Zo'n raadsbesluit wordt als brondocument ingeschreven in de basisregistratie en gepubliceerd in het gemeenteblad. Met iets wat niet op de kaart staat, kan moeilijk rekening worden gehouden.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.