Het uitgaansleven van Nijmegen, afgelopen vrijdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitgaansleven van Nijmegen, afgelopen vrijdagavond. © Foto: Bert Beelen

Nijmeegs uitgaanscentrum was één grote besmettingshaard: ‘Het leken wel de Vierdaagsefeesten’

NIJMEGEN - Het hele centrum van Nijmegen was de afgelopen week een risicogebied voor coronabesmettingen. In twintig horecazaken zijn meer dan tachtig besmettingen gevonden. Ook horecapersoneel raakte besmet, wat de personeelstekorten in de stad verder opdrijft.

15 reacties

 • Marianne Heuvel

  1 jaar geleden
  Oké de jongere hebben het niet slim gedaan. Maar hoeveel ouderen nemen het ook niet echt serieus. Toen het advies was ga niet naar de stad. Hoeveel oudere zag je in de stad genoeg. Niet knuffelen met je kinderen want wie weet bij wie ze waren. Als we eerlijk zijn hebben de oudere ook niet naar de regels geluisterd. Jongeren hebben zich in die tijd best goed aan de maatregelen gehouden.
 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  Las een stukje in ad over studenten die besmet waren en nog in ophok plicht zitten en wat zeiden die ze waren allemaal gevaccineerd toen ze gingen stappen en nu hebben ze een beetje last van hoesten en hoofd pijn zoals de griep verschijnsel,een ander mocht al vrijdag rond huppelen buiten.Wat een drama nieuws het gaat over de oudste virus van de wereld gewoon de griep.
 • Maaike van der Mooren-Hendriks

  1 jaar geleden
  In België gaat men volop inzetten op ventilatie in openbare binnenruimten. CO2 meters installeren en lucht kwaliteit monitoren. CO2 niveau in een ruimte is een indicatie voor de hoeveelheid uitgeademde dus 'tweede hands' lucht. Anderhalve meter in een over volle slecht geventileerde ruimte heeft geen enkel zin. Al zit of sta je 15 meter van elkaar af. Helaas is dat kwartje hier nog steeds niet gevallen.
 • Frank van de Berg

  1 jaar geleden
  Als je die reacties leest van de jongeren dan is er maar een oplossing alle horeca weer voorlopig dicht de kans dat ze dan weer eigenwijs door feesten naar middernacht is dan een stuk kleiner we zitten niet te wachten op weer een lockdown.
 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  De meesten hebben toch zo'n kermishorloge dan is de kans dat als je wel op zo'n horloge kijkt nog steeds heel groot dat je wel te laat komt. Kun je beter naar de stand van de zon, het licht en dergelijke om je heen kijken dan krijg je een betere indruk van de tijd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen