Volledig scherm
PREMIUM
Met hek afgesloten volkstuintjes aan de Rozenstraat. © Gerard Verschooten

Nijmeegse (73) stapt naar rechter omdat ze niet meer voor haar 'verwaarloosde' volkstuintjes mag zorgen

NIJMEGEN - Ze mag niet meer eten van de vruchten uit haar verboden tuin aan de Nijmeegse Rozenstraat. Boos en verdrietig is Durdane Ceylan (73) over wat haar naar eigen zeggen is aangedaan. Op het doorgaans zo vredige moestuincomplex De Rozentuin, niet ver van de drukke Graafsweg en de spoorlijn, was de 73-jarige Nijmeegse van Turkse komaf een vast gezicht. Tot 1 januari jongstleden. 

,,Al 25 jaar kom ik in mijn twee moestuintjes. Ik heb het nodig om met mijn handen met de grond bezig te zijn. Ik heb mijn tuin altijd netjes onderhouden. Maar ik mag er niet meer in.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.