Protest bij de poort van de Nijmeegse asfaltfabriek APN. Bewoners uit omliggende wijken protesteerden met leuzen als 'Wij worden doodziek van die vieze stinkfabriek'.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest bij de poort van de Nijmeegse asfaltfabriek APN. Bewoners uit omliggende wijken protesteerden met leuzen als 'Wij worden doodziek van die vieze stinkfabriek'. © Paul Rapp

Nijmeegse ambtenaren wilden dat andere gemeenten soepel omgaan met milieuregels asfaltfabrieken: ‘Resultaat van meer dan vijftien jaar polderen’

Nijmeegse ambtenaren hebben geprobeerd andere gemeenten minder streng te laten optreden tegen asfaltfabrieken die te veel schadelijke stoffen uitstoten, blijkt nu. Het resultaat: de ene fabriek mag wel te veel schadelijke stoffen uitstoten, de andere niet. 

12 reacties

 • bart verplak

  4 maanden geleden
  De manier waarop de milieuwetgeving en de handhaving ervan geregeld is, is vervuiling op zich.
 • Theo Cools

  4 maanden geleden
  De ambtenaren zijn dus gefaciliteerd en aangestuurd door het linkse college. Tel uit je winst. Nijmegen is ook nog uitgeroepen tot 1 van de meest aantrekkelijke en schoonste steden. Komt nu ook in een vreemd daglicht te staan.
 • F.H Wouters

  4 maanden geleden
  Kijk het is vervelend dat er giftige stoffen worden uitgestoten. Maar wat stoten auto's voor gassen de lucht in? Zelf ben ik geboren in de beginjaren van '50 en woonde in het Waterkwartier waar we van tijd tot tijd de Honigfabrieken roken. Maar omdat toen de meeste mensen een volledige werkweek hadden werd er niet of nauwelijks geklaagd, we raakten eraan gewend. Nu iedereen in deeltijd werkt en meer tijd heeft klaagt men over alles en nog wat. Teveel stank, teveel lawaai etc.etc. Is dat nodig??
 • Leon Graaf

  4 maanden geleden
  De linkse kiezer negeert dit soort nieuws gewoon. Lekker de ambtenaren de schuld geven terwijl de linkse partijen zelf jarenlang de eindverantwoordelijkheid hebben. Zelf kritiek kennen ze niet.
 • Carel van ‘t Zand

  4 maanden geleden
  Wie zijn die ambtenaren eigenlijk? Wat zijn dat voor een gewetenloze figuren?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.