Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. © ANP

Nijmeegse ambulancemedewerkers boos over lage straf na mishandeling

NIJMEGEN - Nijmeegse ambulancemedewerkers zijn boos op een Arnhemse politierechter. Ze vinden dat hij een veel te lage straf heeft opgelegd aan een man die twee van hun collega’s bedreigde en een trap verkocht.

De rechter veroordeelde de man tot 300 euro smartengeld en 50 uur werkstraf. Voorwaardelijk. De ambulancemedewerkers vinden dat de leus ‘Handen af van onze hulpverleners’ zo een loze kreet wordt. ,,Woedend ben ik, teleurgesteld in ons rechtssysteem. Het is niet alleen voor de betreffende collega’s frustrerend, maar voor ons allemaal’’, schrijft een van hen in een brief aan de politierechter.

De collega’s die geen dienst hadden, waren ook aanwezig bij de rechtszaak eind juni. Omdat het hen allemaal had kunnen overkomen. Volgens Frans Spee – hoofd ambulancezorg in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid – overheerst boosheid op de ambulanceposten en zijn er reacties van collega’s uit het hele land.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.