April Ranshuijsen, de fractievoorzitter van GroenLinks Nijmegen, heeft een dispuut met opiniemaker Marianne Zwagerman op Twitter.
Volledig scherm
PREMIUM
April Ranshuijsen, de fractievoorzitter van GroenLinks Nijmegen, heeft een dispuut met opiniemaker Marianne Zwagerman op Twitter. © Paul Rapp/DG

Nijmeegse April komt op voor ‘dor hout’ en belandt in fittie: #gevaarlijkbezig

April Ranshuijsen (43) is fractievoorzitter van GroenLinks in Nijmegen én rolstoelafhankelijk. Ze schrikt van de roep om risicogroepen in corona-tijd af te zonderen. ,,Willen we een samenleving waar het recht van de sterkste geldt?”

35 reacties

 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Wij ambtenaren worden niet massaal werkloos.
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Mao-istische politici hebben traditioneel weinig moeite met het inperken van individuele vrijheden voor zaken die zij als maatschappelijk doel zien.En waarom ook niet?
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Het is de modus operandus van links.Iedereen met een andere mening is een racist, of nazi.
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Oke, maar waarom moet dat een probleem zijn voor ambtenaren?Wij hebben baan zekerheid, en mensen die in een commerciële functie werken kiezen voor baan onzekerheid. Meedoen met het kapitalistische systeem is een keuze.
 • Amber Grun

  2 jaar geleden
  Weet je wat ‘gezonde’ mensen vaak vergeten? Je leven kan in een paar seconden zo veranderen dat je zelf in één keer bij de groep #dorhout terecht komt. Word je op een dag wakker in het ziekenhuis met een dwarslaesie na een auto ongeluk of krijg je bij de dokter een heftige diagnose. Wat dan? Inderdaad heel gevaarlijk om mensen te stigmatiseren. Er zijn genoeg films en series te zien waar dit thema wordt uitgewerkt en waar je kan zien in wat voor een maatschappij je dan terecht komt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.