Xtc.
Volledig scherm
Xtc. © ANP

Nijmeegse arts: Maak van xtc legale partydrug

NIJMEGEN - Legaliseer xtc. Dat bepleit Kees Kramers, internist-klinisch farmacoloog van het Radboudumc in Nijmegen. Legale drugspillen leiden volgens hem tot minder criminaliteit en dumpen van gevaarlijk chemisch drugsafval. 

65 reacties

 • Harry

  4 jaar geleden
  Verbieden of niet verbieden, goed of slecht.. Er is gewoon heel veel vraag naar producten zoals XTC. Met legalisatie ervan kan de productie gecontroleerd worden en ook vervuiling tegen gaan. Je kan het al overal of via via verkrijgen. Legaal betekend niet dat het goed voor je is, want dat is suiker, tabak en alcohol ook niet! De 'dan' legale verkoop van bv. XTC wordt eerder via een smartshop verkocht dan een supermarkt. Ipv jongeren (onze kinderen) het te verbieden, kunnen we ze ook juist informeren en begeleiden met hun keuze's.
 • Piet

  4 jaar geleden
  Wat een slap gelul allemaal. Dus als we niet kunnen handhaven dan staan we die troep maar toe? Met alle gevolgen van dien? Wat een slappelullenland is dat hier!!!
 • Antonio

  4 jaar geleden
  Cijfers van Jellinek, aantal doden per jaar: door alcohol 1.503, door tabak 19.244. Tal van winkels verkopen dus legaal al jarenlang verslavende stoffen met mogelijk dodelijke gevolgen. Het verbod van andere genotsmiddelen die minder schadelijk en minder verslavend zijn berust niet op rationele overwegingen maar behoudende gevoelens.
 • Piet

  4 jaar geleden
  Wat een dom gezwets! Als je drugs, xtc en andere troep legaliseert, verlaag je de drempel voor nieuwe gebruikers. Je geeft een totaal verkeerd signaal af aan de jeugd, namelijk dat het niet zo erg is als je het gebruikt. De consumptie gaat dus toenemen, met alle bijbehorende problemen. Het kan toch niet zo zijn dat dergelijke intelligente mensen de gevolgen niet beseffen? Ongelooflijk!Nooit toestaan die rommel! Nooit!!! En ik weet waar ik het over heb, ik heb er een goede vriend door verloren.
 • MrBrown

  4 jaar geleden
  Scheelt brandende trucks met chemisch afval in woonwijken, natuurgebieden ec etc

In samenwerking met indebuurt Nijmegen