Nijmeegse atleet Mike Foppen: ‘Ik ben een uithangbord. Leuk!’

VrijdaginterviewNIJMEGEN - De Nijmeegse atleet Mike Foppen is sinds twee maanden professioneel hardloper met contracten als ambassadeur van de Zevenheuvelenloop en bij kledinggigant Nike. Hij wil niets liever dan zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Kwalificatie is het eerste obstakel, het Aziatische klimaat het tweede.

Mike Foppen.
Volledig scherm
Mike Foppen. © Paul Rapp

Mike Foppen studeerde afgelopen zomer af en richt zich sindsdien volledig op een leven als atleet. De 5000 meterhardloper gaat vol voor zijn droom: deze zomer schitteren op de Spelen in de hitte van Tokio.

Hoe bevalt het leven als prof?
,,Ik heb afgelopen zomer mijn bachelor psychologie gehaald, maar had vorige week pas tijd om de papieren op te halen op de universiteit. Zo druk is het. Het was mijn plan na mijn afstuderen een tussenjaar te nemen om me op de Spelen te richten.”

,,Met financiële steun van de stichting Zevenheuvelenloop kan ik dat nu ook doen. In ruil daarvoor zetten ze me in voor workshops en andere dingen. Ik ben een uithangbord en vind dat superleuk. Dat ik daarmee mijn profcarrière kan financieren, is geweldig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.