Volledig scherm
© Organisatie

Nijmeegse bakwedstrijd Soet en Hertig

NIJMEGEN - Onder de noemer Soet en Hertig komt er een Nijmeegse taarten en vlaaienbakwedstrijd. Het is de afrondende activiteit van het Nijmeegse kroonjaar 2016. De winnaar kan er op rekenen dat zijn taart of vlaai zeker een jaar lang 'gemaakt en verkocht' zal worden bij banketbakker Looijenga.

De campagne voor de bakwedstrijd is maandag gestart.

Helen Basten, een van de organisatoren, benadrukt dat Soet en Hertig meer is dan een wedstrijd. Nijmegenaren kunnen op 18 december kennismaken met de makers en van de taarten proeven in de Stevenskerk. „We willen er een dag van de ontmoeting van maken. Deze actie is onderdeel van Wij zijn Nijmegen. In dit kader zijn afgelopen talloze wijkactiviteiten gehouden.”

Beoordeling
De taarten en vlaaien die de Nijmegenaren maken worden op 18 december beoordeeld door een professionele jury met koks, bakkers en een culinair recensent. De eerste tientallen Nijmegenaren hebben zich al aangemeld. De komende week zijn op veel plekken in het centrum ook lekkernijen te vinden. Speciale chocolaatjes waarmee tegelijkertijd propaganda wordt gemaakt voor het bakfestijn.

Aanmelden voor de bakwedstrijd kan hier via het inschrijfformulier.

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.