Volledig scherm
Het 75+-team werd Europees kampioen. © Eigen foto.

Nijmeegse Ben (75) wint EK-veteranenhockey met zijn fitte seniorenteam

NIJMEGEN/BRASSCHAAT - Je moet nog soepele spieren hebben en een goede conditie om het EK-veteranenhockey te winnen, en dat heeft het Nederlandse elftal van 75 jaar en ouder dan ook nog genoeg. Ze wonnen glansrijk, Nijmegenaar Ben Hamel is een van hen.

Het ging fantastisch, vertelt Hamel vanuit het Belgische Brasschaat waar het kampioenschap is gehouden. Het team van Hamel won in de oudste leeftijdscategorie. ,,Dat is vanaf 75 jaar tot je erbij neervalt, om het zo maar te zeggen”, grapt hij. ,,Het oudste lid van ons elftal is 84 en die doet het ook nog geweldig.” 

Aan het toernooi EK Hockey 60+ doen veertien landen mee, zelfs teams uit Argentinië, Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Staten.  Het team van Hamel speelde wedstrijden tegen Engeland en Duitsland. ,,Tegen Duitsland wonnen we met 8-0, een monsterzege. Dat lag vooral aan hun conditie, die is niet best. Engeland was meer aan ons gewaagd. Maar het is ook nog niet zo makkelijk om in deze leeftijdscategorie een goed team samen te kunnen stellen.”

Hamel, die normaal gesproken bij hockeyvereniging Union speelt, hockeyt al sinds zijn twaalfde. ,,De snelheid wordt natuurlijk wel wat minder, maar door regelmatig samen te trainen probeer ik mijn conditie op peil te houden. Net als mijn teamgenoten.” 

Hun overwinning kwam dan ook niet helemaal onverwacht. ,,We hebben gewoon een sterk team, we zeiden van tevoren al: als het met dit team niet lukt, dan helemaal niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.