Manoli Sopassoudakis in zijn zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Manoli Sopassoudakis in zijn zaak. © Gerard Verschooten

Nijmeegse bistro De Bok sleept Heineken voor de rechter: ‘Het is zó onbeschoft’

NIJMEGEN - De Nijmeegse bistro De Bok heeft Heineken voor de rechter gesleept. De bierbrouwer, tevens huurbaas, wil geen huurverlaging geven. Ondanks corona. David tegen Goliath.

13 reacties

 • Hayco van Dreumel

  1 maand geleden
  Als je een kroeg wilt beginnen kun je dat al zonder enige eigen inbreng. Daar zorgt de brouwerij dan wel voor. Maar meestal met een wurgcontract.
 • Theo Cools

  1 maand geleden
  Heineken is typisch een bedrijf dat nooit meedenkt met de kroegbazen. Kei -en keihard. Ik koop het enkel om mijn sokken in te wassen. Te drinken is het niet!
 • Harrie Nak

  1 maand geleden
  Mijn steun heb je (kan ik ergens tekenen?) Dat dergelijke wurg constructies nog bestaan is mij een raadsel, daar mag de europese commissie wel eens een onderzoekje naar doen. Maar als Heineken in Coronatijden de horeca ondernemer nog eens blijft uitknijpen, man man man een boycot zou op zn plaats zijn.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  Ik zou het dan ook vertikken om een pand te huren via de brouwer Je weet dat je dan vast zit! Ik wil de baas zijn in mijn bedrijf, op alle fronten Kan dat niet, dan maar geen bedrijf op die plek. Als elke horecaondernemer dat weigert is het zo met de macht van de brouwers gedaan. De huurprijs valt op zich nog mee, gerekend dat je kroeg altijd tjokvol zit toch? en je locatie?
 • William Janssen

  1 maand geleden
  Typisch Heineken. Typisch een bierbrouwerij. Al gepakt en veroordeeld wegens kartelvorming. Oplichting dus. 213 miljoen boete betalen aan de EU ???. Alsof de politie de dader pakt van de inbraak in jouw huis en vervolgens de buit onderling verdeeld. Brouwerijen hebben volledig scheit aan de kroegbazen. Hun bier is veel te duur. In de supermarkt kost hun eigen bier 1 euro per liter en de kroegbazen betalen dik 3 euro per liter. Afzetterij dus. Maar door hun wurgcontracten heb je geen enkele keus.
 1. Heel Dukenburg aan warmtenet voor één tarief: Gasloos worden moet haalbaar en betaalbaar zijn
  PREMIUM
  7

  Heel Dukenburg aan warmtenet voor één tarief: Gasloos worden moet haalbaar en betaalbaar zijn

  NIJMEGEN - Als het warmtenet vanuit de Weurtse afvalverwerker ARN wordt doorgetrokken, zijn de bewoners van Zwanenveld en het noordelijke deel van Lankforst als eerste aan de beurt om ‘van het gas af te gaan’. Uiteindelijk komt de warmte-energie beschikbaar voor heel Dukenburg en gaan alle inwoners hetzelfde tarief betalen. Niemand zal echter verplicht worden om over te stappen van gas naar warmte.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

Nijmegen e.o.