Een illustratie van de nieuwe voetgangersbrug over de Waalhaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie van de nieuwe voetgangersbrug over de Waalhaven. © Ney Partners

Nijmeegse brug hoeft niet inclusief te zijn, maar dan moet de boulevard dat wel zijn, vinden bewoners Waterkwartier

NIJMEGEN - De veelbesproken voetgangersbrug over de Waalhaven hoeft niet per se rolstoeltoegankelijk te worden, als de omgeving dat maar is. Dat schrijven betrokken inwoners van het Waalhavenkwartier in een open brief aan wethouder Noël Vergunst.

19 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Hannie Thonsen Go kan het daar ook al niet? nou afbraak is niet nodig je zet gewoon een glazen lift naast die torens en een mooi panoramaplateau eromheen en dat probleem is ook alweer opgelost. zeker als je van die vooruitziende wethouders hebt daar in dat dorpse plaatsje Nijmegen waar niets mogelijk blijkt te zijn. mits men maar een eind omrijdt in je rolstoel of ander vervoermiddel.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Leon als dat zou kunnen! trouwens wie wil er zo'n lelijk ding in je achtertuin. functioneel is het niet dus je hebt er niets aan.
 • Leon Graaf

  2 maanden geleden
  @ Johann Janssen, Lever zelf je functie in....
 • H. Olde Reur

  2 maanden geleden
  Kan er niet een klein pontje komen voor de rolstoelgebruikers? Dan kunnen wellicht ook mensen met hoogtevrees mee, nog inclusiever!
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  wethouder Noël Vergunst jij hoort voor iedere burger te zorgen dat er voor ieder persoon een goed toegangkelijke brug komt. zoniet dan geen brug. ook zou ik ervoor pleiten, dat jij je functie inlevert.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.