Volledig scherm
Collin Hoeve © Ray Depatti

Nijmeegse Collin Hoeve vrijdagavond in The Voice

NIJMEGEN - De Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve (35) is vrijdagavond te zien als kandidaat in het tv-programma The Voice of Holland. Tijdens de blind auditions krijgt hij twee minuten de tijd om de coaches te overtuigen van zijn talent.

,,Ik werd al een aantal jaar gevraagd om mee te doen aan The Voice, maar vanwege mijn baan had ik er nooit genoeg tijd voor. Anderhalf jaar geleden ben ik gestopt als muziekleraar op de middelbare school om volledig te kunnen focussen op mijn carrière als muzikant”, vertelt Hoeve. ,,Het is nu het juiste moment om mee te doen. Ik dacht altijd: als ik het doe, wil ik het goed doen.”

Extra zanglessen

De opnames zijn al eerder geweest maar hij mag en wil niet zeggen wat de uitkomst is. De coaches van dit seizoen (Waylon, Anouk, Lil’ Kleine en Ali B) zitten met hun rug naar het podium toe. Als een van hen Hoeve goed genoeg vond, konden ze hun stoel laten draaien met de ‘I Want You’ knop. ,,Ik heb extra zanglessen gevolgd om me voor te bereiden op mijn optreden.  Mijn vrouw is zelf vocal coach, dus dat kon gewoon thuis”, vertelt Hoeve. Naast de zanglessen heeft hij ook gewerkt aan zijn zelfvertrouwen ,,Ik heb toch wel een aantal uren in de sportschool gestaan. Het belangrijkste is dat ik lekker in mijn vel zit. Dan komt het wel goed”, aldus Hoeve.

De winnaar van The Voice krijgt een platencontract aangeboden, 50.000 euro en een videoclip die wordt opgenomen in Zuid-Afrika, maar dat is voor Hoeve niet het belangrijkste. ,,Ik kan goed leven van mijn huidige carrière. Muziek maken is een van de leukste dingen in het leven. Ik wil met mijn deelname vooral zoveel mogelijk nieuwe mensen bereiken met mijn nummers .”

Vrijdag om 20.30 uur worden de blind auditions uitgezonden op RTL 4. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.