Volledig scherm
Doeko Pinxt met een Incredible Puppy bij Stoom. © Bert Beelen

Nijmeegse creatieve duizendpoot verkast naar Arnhem

NIJMEGEN - Doeko Pinxt is de man achter festival Op 't Eiland. Ook zet hij zich in voor Oddstream, productiehuis voor technologische kunst. Daarmee heeft hij een tweejaarlijkse expositie.

Maar de 39-jarige Pinxt is ook een van de aanjagers van 'Made in Nijmegen', een label waarin Nijmeegse kunstenaars samenwerken en zich naar de buitenwereld presenteren. Pinxt is ook ver buiten Nijmegen bekend om zijn creatieve ideeën. Nu verruilt hij de Waalstad voor Arnhem.

Arnhem

Pinxt is nu nog manager innovatie en marketing bij de Lindenberg, het huis der kunsten waar hij meer dan vijf jaar werkt. Vanaf 1 mei gaat hij in Arnhem aan de slag als beleidsadviseur cultuur. 

Hier gaat hij zich als beleidsadviseur cultuur onder meer bezighouden met de bouw van het nieuwe filmhuis Focus dat moet komen op het plein voor de Eusebiuskerk. Focus moet vergelijkbaar met LUX in Nijmegen worden. 

  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.