Volledig scherm
Doeko Pinxt met een Incredible Puppy bij Stoom. © Bert Beelen

Nijmeegse creatieve duizendpoot verkast naar Arnhem

NIJMEGEN - Doeko Pinxt is de man achter festival Op 't Eiland. Ook zet hij zich in voor Oddstream, productiehuis voor technologische kunst. Daarmee heeft hij een tweejaarlijkse expositie.

Maar de 39-jarige Pinxt is ook een van de aanjagers van 'Made in Nijmegen', een label waarin Nijmeegse kunstenaars samenwerken en zich naar de buitenwereld presenteren. Pinxt is ook ver buiten Nijmegen bekend om zijn creatieve ideeën. Nu verruilt hij de Waalstad voor Arnhem.

Arnhem

Pinxt is nu nog manager innovatie en marketing bij de Lindenberg, het huis der kunsten waar hij meer dan vijf jaar werkt. Vanaf 1 mei gaat hij in Arnhem aan de slag als beleidsadviseur cultuur. 

Hier gaat hij zich als beleidsadviseur cultuur onder meer bezighouden met de bouw van het nieuwe filmhuis Focus dat moet komen op het plein voor de Eusebiuskerk. Focus moet vergelijkbaar met LUX in Nijmegen worden. 

  1. ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    NIJMEGEN - Het besluit om twee euro entree te vragen voor een bezoek aan de Stevenskerk in Nijmegen, roept uiteenlopende reacties op. De stichting die de kerk beheert, kondigde deze week een proef met entreeheffing aan die op 1 augustus begint. ‘Een kerk is het huis van God en staat open voor iedereen. Daar hoef je niet voor te betalen’, reageert een tegenstander op de website van De Gelderlander. Een ander vindt het jammer, ‘want straks kunnen mensen met (zeer) lage inkomens niet meer in de Stevenskerk terecht, een van de weinige gratis attracties in de stad’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.