Douche
Volledig scherm
PREMIUM
Douche © Shutterstock

Nijmeegse dertigers maken app voor een duurzamer leven: ‘Een douche van 10 minuten? Dat is dan 5 cent’

NIJMEGEN/BEEK-UBBERGEN - Met een app inzicht in je dagelijkse CO2-verbruik, om het vervolgens met een betaling te compenseren. Dat idee van vijf milieubewuste dertigers uit Nijmegen en Beek is nu realiteit. FairShares, zo heet de app.

5 reacties

 • Rhodi55

  8 maanden geleden
  moet niet gekker worden...
 • Tom Bloemberg

  8 maanden geleden
  Prachtig initiatief! Zou inderdaad nóg mooier zijn als we in de winkel gewoon allemaal de werkelijke prijs van producten zouden betalen (dus inclusief kosten voor CO2-uitstoot en andere milieukosten), maar dat is met Rutte aan het roer voorlopig helaas een utopie. Hopelijk is deze app een eerste stap naar bewustwording en compensatie!
 • Robert Eimers

  8 maanden geleden
  Het geld gaat naar kleine boerenbedrijven in Nicaragua, dat moet je maar geloven, wat lijft er aan de strijk stok hangen en wat verdient meneer er zelf aan. Als veel mensen het geloven mee doen kan meneer er leuk van leven. Beter zou het zijn dat de prijs per artikel inzichtelijker word me daar in meegenomen een milieu belasting en deze gecontroleerd gebruiken. dit voelt als goedbedoelde maar vaak verkeerd gedane zendingswerk.
 • Harrie Nak

  8 maanden geleden
  @Ronald, moeder aarde wordt een beetje moe van jouw houding. Alleen heeft moeder aarde jouw niet nodig. Jij haar wel...
 • Ronald Peters

  8 maanden geleden
  Wordt ik zo moe van.
 1. Piersonpodcast Deel III | De val van de Vrijstaat: ‘In de verte hoorde ik dat gegrom van die tank. Heel bedreigend’
  Luistertip

  Piersonpod­cast Deel III | De val van de Vrijstaat: ‘In de verte hoorde ik dat gegrom van die tank. Heel bedreigend’

  NIJMEGEN - De kraakbeweging heeft veertig jaar geleden de woningnood hoog op de politieke agenda gezet door een gewelddadige confrontatie aan te gaan met de overheid. Terwijl vorige week zondag in Amsterdam oude tijden herleefden met een landelijk woonprotest, vertelt Jan-Frank Gerards in Deel III van de Piersonpodcast over de grootste krakersrel ooit.
 2. Foute oktoberfest en Snollebollekes live, 120.000 mensen vieren weer een feestje in Goffertpark en GelreDome
  PREMIUM
  2

  Foute oktober­fest en Snollebol­le­kes live, 120.000 mensen vieren weer een feestje in Goffert­park en GelreDome

  NIJMEGEN / ARNHEM - Jetzt geht wieder los! Na ruim anderhalf jaar zonder festivals kunnen opgeteld dik 120.000 feestvierders binnenkort weer helemaal uit hun plaat gaan. Op 2 oktober vindt in het Goffertpark in Nijmegen het ‘Foute Oktoberfest’ plaats. Vanaf 8 oktober is het drie avonden en een middag ‘van links naar rechts’ tijdens het ‘Snollebollekes live in concert’ in de Arnhemse GelreDome.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.