Douche
Volledig scherm
PREMIUM
Douche © Shutterstock

Nijmeegse dertigers maken app voor een duurzamer leven: ‘Een douche van 10 minuten? Dat is dan 5 cent’

NIJMEGEN/BEEK-UBBERGEN - Met een app inzicht in je dagelijkse CO2-verbruik, om het vervolgens met een betaling te compenseren. Dat idee van vijf milieubewuste dertigers uit Nijmegen en Beek is nu realiteit. FairShares, zo heet de app.

5 reacties

 • Klaas Vaak

  2 jaar geleden
  moet niet gekker worden...
 • Tom Bloemberg

  2 jaar geleden
  Prachtig initiatief! Zou inderdaad nóg mooier zijn als we in de winkel gewoon allemaal de werkelijke prijs van producten zouden betalen (dus inclusief kosten voor CO2-uitstoot en andere milieukosten), maar dat is met Rutte aan het roer voorlopig helaas een utopie. Hopelijk is deze app een eerste stap naar bewustwording en compensatie!
 • Robert Eimers

  2 jaar geleden
  Het geld gaat naar kleine boerenbedrijven in Nicaragua, dat moet je maar geloven, wat lijft er aan de strijk stok hangen en wat verdient meneer er zelf aan. Als veel mensen het geloven mee doen kan meneer er leuk van leven. Beter zou het zijn dat de prijs per artikel inzichtelijker word me daar in meegenomen een milieu belasting en deze gecontroleerd gebruiken. dit voelt als goedbedoelde maar vaak verkeerd gedane zendingswerk.
 • Harrie Nak

  2 jaar geleden
  @Ronald, moeder aarde wordt een beetje moe van jouw houding. Alleen heeft moeder aarde jouw niet nodig. Jij haar wel...
 • Ronald Peters

  2 jaar geleden
  Wordt ik zo moe van.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen