en huisarts vaccineert een man tegen het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
en huisarts vaccineert een man tegen het coronavirus. © ANP

Nijmeegse Els Coenen achter petitie tegen AstraZeneca: ‘Ik wil een ander vaccin’

NIJMEGEN - Er zijn zestigplussers die wél een vaccin willen, maar níet dat van AstraZeneca. Zoals Els Coenen. De Nijmeegse is één van de drijvende krachten achter een petitie, omdat ze wil kiezen welk vaccin ze krijgt.

34 reacties

 • Nel Kalkkman

  12 maanden geleden
  Top karel moeten er meer doen raken ze de voorraad kwijt en kunnen wij 60/64 een andere vaccinatie krijgen waar wij ons goed bij voelen ik wil geen astra maar als jijwel wil.prima maar laat ons ook een vaccin krijgen n. Kalkman
 • Bart Bossers

  1 jaar geleden
  Dat elke burger vanuit een de onderbuik een petitie kan starten op internet, is tot daar aan toe. Maar ik vind het belachelijk dat de Gelderlander een volle pagina 3 zo kritiekloos aandacht besteed stemmingmakerij. Wees blij met een goedwerkend vaccin! AZ is een van de meest succesvolle en kosteneffectieve vaccins. In de UK zijn meer dan 20 miljoen mensen ermee ingeënt en het werkt als een tierelier. Bovendien is het inmiddels goed te behandelen, mocht er onverhoopt een bijwerking optreden.
 • ingrid verheul

  1 jaar geleden
  Enkele weken geleden AstraZeneca uitnodiging voorbij laten gaan. Had van meet af aan geen goed gevoel over dit vaccin. Nu wordt van de groep 60- 64 gevraagd of wij dan het risico (weliswaar klein) op een bloedprop willen lopen. De rest van de bevolking krijgt Pfizer/ Moderna.(of kan kiezen) Voor mij voelt dit heel naar.. maar ook zo vreemd..waarom deze groep.?
 • C. van Dijk

  1 jaar geleden
  AstraZeneca gaf mij een maand geleden de bescherming die ik heel graag wilde en ik ben er nog steeds erg blij mee. Binnenkort het tweede vaccin!
 • P.G.J. Tychon

  1 jaar geleden
  65+ nog geen uitnodiging gehad zowel niet van de huisarts als van de GGD. Ik ben van januari 1956 ik zou volgens de huisarts een oproep krijgen van de GGD. Nu ik aan de beurt ben wordt het weer de huisarts die nog geen vaccins heeft. Kunnen ze pas volgende week bestellen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.