Joppe van Stiphout (l) en Jos Sluijsmans gaan met Rutte op handelsmissie in Colombia om Colombianen over te halen op de fiets te stappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joppe van Stiphout (l) en Jos Sluijsmans gaan met Rutte op handelsmissie in Colombia om Colombianen over te halen op de fiets te stappen. © Gerard Verschooten

Nijmeegse experts brengen fietskennis samen met premier Rutte naar Colombia

NIJMEGEN - Fietsstad Nijmegen speelt een prominente rol in een grote, zeven dagen durende handelsmissie van Nederland naar Colombia. Een delegatie met ruim honderd vertegenwoordigers vertrekt dinsdag onder leiding van premier Mark Rutte en landbouwminister Schouten naar het Zuid-Amerikaanse land. Onder hen twee Nijmeegse fietsdeskundigen: Joppe van Stiphout en Jos Sluijsmans.

10 reacties

 • Jos Sluijsmans

  4 jaar geleden
  Aruba en Curaçao waren ook vertegenwoordigd op de Handelsmissie, maar niet bij de fietsdelegatie, maar Landbouw, Gezondheid, Water en Logistiek. Ik heb wel met Colombiaanse producenten gesproken die fietsen en boxen voor bakfietsen laten produceren op Curaçao. Er zijn dus zeker al goede contacten.
 • Jos Sluijsmans

  4 jaar geleden
  Ik ben trouwens wel benieuwd naar het onderzoek van 3 jaar geleden. En ook nu al hebben verschillende fietsbedrijven goede contacten gelegd en zelfs zaken kunnen doen in Colombia.
 • Jos Sluijsmans

  4 jaar geleden
  Bedankt voor de positieve bijdrage. We zijn weer terug! We hebben veel interessante bedrijven en organisaties gesproken en veel gezien en ervaren. Colombia heeft een lange fietstraditie en er wordt steeds meer geïnvesteerd in fietsinfrastructuur. Het dus zeker niet zo dat wij alleen fietskennis gaan brengen, We kunnen ook veel van de Colombianen leren. Zo wordt er bijvoorbeeld elke zondag de Ciclovia georganiseerd: 120 km aan wegen door de hele stad wordt afgezet voor autoverkeer en de bevolking kan vrij gebruik maken om te wandelen, skaten fietsen, eten en drinken op straat. Echt gaaf!
 • Bart

  4 jaar geleden
  op 30 km afstand van Colombia ligt Aruba. Ook daar zijn we druk bezig met fietsmobiliteit. Laten we de as Colombia, Aruba, Nederland versterken. Kan minister Rutte in 2019 ook hier op de fiets.
 • F. Diaz

  4 jaar geleden
  De meeste praten hier gewoon onzin, kennen Colombia helemaal niet, maar hebben al een mening klaa(?) , Ik ken het land, de problematiek en de kansen inzake de fietsgebruik in verschillende steden in Colombia. Heb ik zelf wat research 3 jaar gedelen gedaan, dus degenen die naar Colombia gaan, zijn goed bezig! Ga zo door, misschien komen later andere gerelateerde bedrijven inzake de fiets ook richting Colombia om zaken te doen! Excelente y mucha suerte.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen