Volledig scherm
PREMIUM
Joppe van Stiphout (l) en Jos Sluijsmans gaan met Rutte op handelsmissie in Colombia om Colombianen over te halen op de fiets te stappen. © Gerard Verschooten

Nijmeegse experts brengen fietskennis samen met premier Rutte naar Colombia

NIJMEGEN - Fietsstad Nijmegen speelt een prominente rol in een grote, zeven dagen durende handelsmissie van Nederland naar Colombia. Een delegatie met ruim honderd vertegenwoordigers vertrekt dinsdag onder leiding van premier Mark Rutte en landbouwminister Schouten naar het Zuid-Amerikaanse land. Onder hen twee Nijmeegse fietsdeskundigen: Joppe van Stiphout en Jos Sluijsmans.

Zij zijn onder anderen initiatiefnemers voor het Dutch Bicycle Centre, een fietsplatform in de oude Honig-fabriek met inmiddels zestien fietsbedrijven. Sluijsmans is tevens organisator van bakfietsenfestivals. Recent nog in Berlijn, volgend jaar in Groningen. Sluijsmans: ,,In Bogota ga ik uitleggen dat bakfietsen bij uitstek geschikt zijn om in drukke straten koffie of ijsjes te verkopen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.