Massage
Volledig scherm
Massage © ANP

Nijmeegse fysiotherapeut beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag

NIJMEGEN Een Nijmeegse fysiotherapeut wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag jegens een cliënte, een 20-jarige vrouw uit de regio Nijmegen. Zij heeft in mei een klacht ingediend bij zijn werkgever, wellnesscentrum Sanadome in Nijmegen.

De fysiotherapeut werkte toen bij Sanasport, onderdeel van Sanadome. Hij heeft in een gesprek met de directie zijn fout erkend. Daarop is hij op non-actief gesteld. De fysiotherapeut heeft vervolgens ontslag genomen. Dat bevestigt directeur Joost den Bieman van Sanadome.

Niet openbaar

Het wellnesscentrum heeft hiervan melding gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Een woordvoerster van de inspectie bevestigt dat. De inspectie doet onderzoek naar de kwestie. Zolang dat nog gaande is, geeft de inspectie geen nadere informatie. Omdat het om een individuele zorgverlener gaat, maakt de inspectie het eindoordeel - is de klacht wel of niet terecht - niet openbaar.

De betrokken fysiotherapeut wil niet reageren.

Eindoordeel

Over de procedure zegt de woordvoerster van de inspectie: ,,De inspectie toetst of een (ex-)medewerker een ernstig risico vormt voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Uiteindelijk komt de inspectie tot een eindoordeel. Afhankelijk daarvan kan de inspectie een maatregel opleggen, zoals het voorleggen van het professioneel handelen aan de tuchtrechter, in het geval de betrokken zorgverlener is geregistreerd in het BIG-register of het SKJ-register (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, red.). Als blijkt dat er sprake is geweest van strafbare feiten kan de inspectie besluiten om aangifte te doen bij de politie.”

De 20-jarige vrouw die de klacht indiende, heeft de stap naar de politie niet gezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.