De Nijmeegse Lisa Westerveld zit sinds 2017 in de Tweede Kamer. Of ze daar na de verkiezingen ook terugkeert is de vraag
Volledig scherm
PREMIUM
De Nijmeegse Lisa Westerveld zit sinds 2017 in de Tweede Kamer. Of ze daar na de verkiezingen ook terugkeert is de vraag © David van Haren

Nijmeegse GroenLinks-politica Westerveld vreest voor plek in Kamer: ‘Wat er is fout gegaan, weet ik niet’

NIJMEGEN - De Nijmeegse politica Lisa Westerveld moet vrezen voor haar plek in de Tweede Kamer. Ze staat tiende op de kieslijst van GroenLinks, terwijl haar partij in de eerste polls maar acht zetels haalt. ,,Heel teleurstellend. Het wordt spannend voor mij.”

9 reacties

 • R Nobel

  7 maanden geleden
  Wie een hond wil slaan kan altijd wel een stok vinden... Een gedeelte van de zetels van groenlinks is naar Volt gegaan, en kennelijk hebben veel strategische stemmers en de liberale vleugel deze keer op D66 gestemd.
 • derk vd wijk

  7 maanden geleden
  Het zijn denk ik de Groen Linkse tirannieke wethouders die de afkeer van de luchtfietsers partij hebben aangewakkerd en vergeet Kaag niet die een deug alternatief bood.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  wat er fout is gegaan. denk dan maar eens aan de bio-massacentrales, die er her en der zijn neergezet. hiervoor worden wereld weid massa's bomen gekapt om hier te worden verstookt. en dat wil van de fossiele verbranding af.
 • J le Blanc

  7 maanden geleden
  Alhoewel het om landelijke verkiezingen gaat, denk ik dat de lokale politiek ook van invloed is op de beslissing van de gemiddelde burger. En dan heb je het als Groenlinks met wethouder Tiemens in Nijmegen - en dan vooral haar regentesk gedrag en subjectief onderbouwd doordrambeleid - niet echt getroffen...
 • Tony Peters

  7 maanden geleden
  Daar hoef je geen wiskunde voor te hebben gestudeerd. Zowel landelijk als gemeentelijk zijn het luchtbelverhalen bij GL. Onrealistisch en dictatuur-achtste beslissingen. Kijk in Nijmegen bijvoorbeeld naar wat Tiemens allemaal voor streken uithaalt. Dat heeft ook invloed op stemgedrag bij landelijke verkiezingen. Het is over en uit met GL. Over 2 jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen zal hetzelfde gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.