Volledig scherm
Haring. In Nijmegen werd er dinsdagavond 22.000 euro mee opgehaald voor het goede doel. © ANP XTRA

Nijmeegse Haringparty levert 22.000 euro op

NIJMEGEN - De Nijmeegse Haringparty, deze dinsdagavond in het stadhuis, heeft 22.000 euro opgebracht.

Het geld gaat naar twee goede doelen: het Marikenhuis waar mensen met kanker en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten, en naar Stoomgroep de Goffert die het Gofferttreintje weer wil laten rijden.

Vaatjes

Na het startsein door burgemeester Bruls boden de Nijmeegse ondernemers in de Schepenhal van het stadhuis op het eerste vaatje Nieuwe Haring. In totaal werden vier vaatjes geveild, waarbij vooraf het bedrag vaststond dat de vaatjes moesten opbrengen. Tot slot werden twee vaatjes per opbod geveild aan de hoogst biedende. De Nijmeegse Haringparty werd voor de 21e keer gehouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.