Hoogleraar Ira Helsloot.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar Ira Helsloot. © Foto Raphael Drent

Nijmeegse hoogleraar heeft nog steeds felle kritiek op lockdown: ‘Die was totaal onnodig, het was pure paniek’

Hij was al in maart criticaster en hij blijft criticaster. De gevolgen van de intelligente lockdown gaan mensenlevens kosten, denkt de Nijmeegse hoogleraar Ira Helsloot. ,,We kunnen jaarlijks 10 miljard euro bezuinigen op schijnveiligheid.’’

131 reacties

 • Matthijs Pontier

  7 maanden geleden
  Heel goed en belangrijk dat Ira Helsloot de ondankbare taak vervult om deze kritiek te leveren. Ik zit me steeds te verbijten hoe miljarden worden verspild aan slecht beleid, waardoor de komende jaren nog duizenden mensen onnodig zullen sterven.
 • L.H.T. Hoekstra

  8 maanden geleden
  Mss goed om een afwijkende mening serieus te nemen.
 • Miranda

  9 maanden geleden
  Je bent ofwel een troll of je hebt echt geen enkele moeite gedaan om te begrijpen wat er werkelijk aan de hand is.  Kijk naar de cijfers en de echt wetenschappelijke raporten en check of de quasi wetenschappelijke studies die door media en regering worden aangehaald ook juist zijn (nee, dus) Kijk en luister naar Ramon Bril en zijn geinterviewde gasten in 'Cafe Weltschmerz'   (Nederlands talig)  en luister eens goed naar Willem Engel en het leger van artsen en specialisten die hem steunen. Viruswaanzin.nl (en google het begrip Cognitieve Dissonantie, daar kun je therapeutisch wat mee doen.)
 • Miranda

  9 maanden geleden
  Er ligt een grondig opgezette strategie aan deze pandemiehoax ten grondslag.. Onderdeel van die strategie is ook beinvloeding middels zogenaamde 'publiek- reactie'.  Er zit echter een heel trollenleger achter om deze duistere agenda van total controll er door te drukken. Voor echte feiten kan met beter terecht bij Corbett Report, Chris Bollyn, Whitney Web, TLAV, Chris Hedges, Barbara Honegger en nog een aantal. Een goed begin om wakker te worden is de 4 delige verborgen camera documentaire The Lobby die de Israelische invloed op Regering, bestuursorganen, media, financien,  entertainment etc
 • Max

  10 maanden geleden
  Oh wat grappig ben je. 
 1. Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’

  Op haar 21ste begon Lara Guppertz uit Nijmegen (35) pas met boksen. „Ik was thuis altijd al een heel actief buitenkind. Ik hield van fietsen en paardrijden. Toen ik in Nijmegen diëtetiek ging studeren, kon ik mijn energie niet kwijt, totdat ik op het universitair sportcentrum een proefcursus boksen kon volgen. Ik was meteen helemaal enthousiast. Ik stapte al snel over naar boksclub NABA, waar ik twee trainers van hoog niveau trof: Willy van Haaren, oud Nederlands kampioen zwaargewicht en Orhan Özturk, dertienvoudig Nederlands kampioen in het weltergewicht.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Nijmegen e.o.