Tim olde Hartman is zowel huisarts als onderzoeker. Die combinatie vindt hij belangrijk. Symbolisch hangt daarom een schilderij van de Nijmeegse Waalbrug aan de muur in zijn spreekkamer. ,,Daar rijd ik altijd overheen tussen het Radboudumc en de huisartsenpost in Oosterhout. Dit schilderij is de perfecte metafoor voor de brug die ik sla tussen theorie en praktijk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tim olde Hartman is zowel huisarts als onderzoeker. Die combinatie vindt hij belangrijk. Symbolisch hangt daarom een schilderij van de Nijmeegse Waalbrug aan de muur in zijn spreekkamer. ,,Daar rijd ik altijd overheen tussen het Radboudumc en de huisartsenpost in Oosterhout. Dit schilderij is de perfecte metafoor voor de brug die ik sla tussen theorie en praktijk.” © Paul Rapp

Nijmeegse huisarts deed baanbrekend onderzoek naar long covid: ‘Belangrijk dat we puzzel ontrafelen’

NIJMEGEN - De Nijmeegse huisarts en onderzoeker Tim olde Hartman was betrokken bij baanbrekend onderzoek van het UMC Groningen en Radboudumc naar long covid. In zijn eigen praktijk kan hij de conclusies toepassen. ,,Het laat zich op dit moment nog niet goed voorspellen wie risico loopt.”

21 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Precies Pieter, maar dan ook omgekeerd dat antivaxxers dat geheel doen voor eigen kost en risico. Werkgevers bij (langdurige) ziekte niet meer hoeven door te betalen en bovenmatige zorgkosten geheel voor eigen risico komen. Want inmiddels is internationaal ook steeds duidelijker dat vaccinatieweigeraars veel vaker kans hebben op zware gevolgen bij Sars-Cov2 besmettingen. In mijn optiek valt de zeer eventuele prikschade in het niet bij schade door niet vaccineren.
 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  Iedereen is vanzelfsprekend vrij om al dan niet! een prikje te nemen, zonder enige belemmering. Wel vind ik dat mensen die een prikje nemen, samen een borg pot moet maken, zeg € 1000,-- per prikje, zodat daar prikschade uit betaald kan worden. Want inmiddels is internationaal steeds duidelijker dat dit veelvuldig voorkomt en als je er nu nog voor kiest dan betaal je de schade zelf maar. Profijtbeginsel invoeren !
 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  Ja hoor, het antivax volkje kan zich weer roeren met de meest domme reactie van Vera Verstegen.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Uiteraard weer de gebruikelijke reacties van de anti vaxxers. Natuurlijk zijn er ook altijd wel gevaccineerde mensen met ernstige klachten en ongevaccineerden met nauwelijks klachten. Maar als die gevaccineerden ongevaccineerd waren geweest hadden ze wellicht nog zwaardere gevolgen ondervonden. En mensen als H.Roberts hebben vermoedelijk geen of weinig familie of bekenden met long covid/zware corona want dan spreek je niet zo lichtzinnig over vaccins.
 • Dominique de Jonge

  2 maanden geleden
  Trots op ‘mijn’ huisarts! En wat een mooie brug tussen het huisartszijn en onderzoek!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen