Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdgevangenis De Hunnerberg in Nijmegen. © Paul Rapp

Nijmeegse jeugdgevangenis wordt een van de zwaarst beveiligde van het land

NIJMEGEN - De Nijmeegse jeugdgevangenis De Hunnerberg wordt een van de zwaarst beveiligde jeugdgevangenissen van het land. Over vier jaar zit een groot deel van de minderjarige criminelen met zware straffen in deze instelling. De gevangenis wordt, samen met vier andere, omgevormd tot een zogenoemde ‘specialistische voorziening’. Hier komen vooral jongeren met complexe problemen terecht en minderjarigen die zware misdrijven hebben gepleegd. 

De veranderingen in De Hunnerberg hangen samen met de sluiting van een aantal jeugdgevangenissen in Nederland. ,,Het aantal delicten onder jongeren neemt al een tijdje niet meer toe en veel bedden in jeugdgevangenissen blijven daardoor leeg. Het ziet er naar uit dat de situatie zo blijft en daarom is het niet nodig om al deze gevangenissen open te houden”, zegt Miral Scheffer, woordvoerster van Ministerie van Justitie en Veiligheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.