Volledig scherm
Het stalen staketsel van de serre. © Jacqueline van Ginneken

Nijmeegse koffieserre zoekt uitbater

NIJMEGEN - De koffieserre annex lunchroom op Plein 1944 in Nijmegen is bijna af. Eind deze week wordt het glas geplaatst voor het dak.

Over een paar weken is de serre helemaal dicht. Maar voordat er een kopje koffie gedronken kan worden, is het volgend voorjaar.

Leerwerkproject
Projectontwikkelaar Rob Hendriks zoekt namelijk nog 'een goede ondernemer'. Zijn idee is een koffiezaak als leerwerkproject, waar mensen werken voor mensen met 'een afstand tot de arbeidsmarkt'. Het voorbeeld is Blixem aan de Groesbeekseweg, ook een pand van Hendriks. „We hebben dat plan neergelegd bij een aantal welzijnsinstellingen: of zij het willen exploiteren met een ondernemer die hier helemaal achter staat."

Looppad
De serre had al voor de Vierdaagsefeesten af moeten zijn. Maar de bouwplannen wijzigden. „De drie meter brede serre in ons eerste plan, bleek te krap voor een goede bedrijfsvoering", legt Hendriks uit. „Er moest 60 centimeter bij zodat je een looppad hebt tussen de tafeltjes aan beide kanten. Zoiets zet je neer voor tientallen jaren, het is een markant punt in de stad."

Het hele plan moest daardoor opnieuw door de gemeentelijke molen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.