Lent/Nederland: Anneke Comello (31) is een veganistische kok, heeft een huiskamerrestaurant in woongemeenschap de Eik in Nijmegen-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Lent/Nederland: Anneke Comello (31) is een veganistische kok, heeft een huiskamerrestaurant in woongemeenschap de Eik in Nijmegen-Noord. © Bert Beelen

Nijmeegse kok Anneke in tv-wedstrijd huiskamerrestaurants: ‘Veganistisch? Zal wel vies zijn’

NIJMEGEN - De veganistische kok Anneke Comello uit Nijmegen doet mee aan het nieuwe tv-programma ‘Uit mijn keuken’ dat vanaf maandag 19 augustus te zien is op NPO1. In deze serie neemt de 31-jarige eigenaresse van veganistisch huiskamerrestaurant Lovingly Wholesome het op tegen vier andere kandidaten met een huiskamerrestaurant. 

16 reacties

 • DeRijdendeZwetser

  3 jaar geleden
  @Frits, creatine maak je inderdaad zelf aan ja door dierlijke eiwitten uit vlees en vis te eten. Jij suggereert dat je creatine aanmaakt zonder vlees en vis te eten en dat is deels waar. Je eigen productie stopt op den duur als je geen vis en vlees eet. En dierlijke eiwitten kunnen een biologische waarde van 104-160 bevatten. Ligt aan de concentratie ervan. Plantaardige eiwitten halen deze waarde niet, tenzij je heel veel verschillende plantaardige producten tegelijk eet die elkaar aanvullen. Soja heeft namelijk maar een max waarde van 74. Aardappels en mais maar rond de 35.
 • Frits

  3 jaar geleden
  Creatine maak je zelf aan, en het is absoluut niet nodig om creatine via voedsel binnen te krijgen.Tenzij je een krachtsporter bent en heel specifiek met het kweken van spiermassa bezig bent, maar dat is een ander verhaal."plantaardige eiwitten hebben een vele lagere biologische waarde"...???? Wat is dan de "biologische waarde" van een eiwit volgens jou? Er is een aantal aminozuren (bouwstenen van eiwitten) dat essentieel is en dus via het voedsel ingenomen moeten worden. Maar die zitten zowel in planten als in dierlijke materiaal. Voor eiwitten is vlees eten niet nodig.
 • Frits

  3 jaar geleden
  Lekkere vrienden, die zeggen "je eet maar wat de pot schaft".Mijn vrienden en ik houden een beetje rekening met elkaar.
 • Antonio

  3 jaar geleden
  Brrrrr...,,jasses!
 • DeRijdendeZwetser

  3 jaar geleden
  Een mens heeft dierlijke eiwitten nodig. Plantaardige eiwitten heeft een vele lagere biologische waarde dan dierlijke eiwitten en op den duur ga je dat dus merken omdat plantaardige eiwitten niet goed opgenomen en voornamelijk uitgepoept worden. Ieder zijn ding, maar ik blijf gewoon vlees eten. Creatine is belangrijk voor het lichaam en die haal je niet uit planten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen