Claudia wil niet dat tbs‘er uit Pompestichting in Nijmegen gaat wonen
Volledig scherm
PREMIUM
Claudia wil niet dat tbs‘er uit Pompestichting in Nijmegen gaat wonen © Paul Rapp

Nijmeegse kwam onverwacht tbs’er tegen die haar broers misbruikte: ‘Ik dacht: wat ga ik doen? Iets pakken om hem wat aan te doen?

NIJMEGEN - Het was 23 jaar stil. De man die haar broers gruwelijk misbruikte toen ze nog klein waren en zich later aan nog meer kinderen vergreep, zat veilig opgeborgen in een tbs-kliniek. Maar toen zag ze hem anderhalf jaar geleden zomaar op straat, in haar eigen wijk. 

12 reacties

 • Merel Van Gelder

  2 maanden geleden
  Het is gewoon wachten totdat deze man weer de fout ingaat, hoevaak moet dit nog gebeuren na een vrijlating totdat men beslist dat iemand die zulke daden heeft gepleegd nooit meer in die verleiding mag komen.
 • P.L. Derksen

  2 maanden geleden
  Probleem is dat allerlei wollen types denken dat zulke daders beter gemaakt kunnen worden. De praktijk wijst uit dat het vroeg of laat vaak weer mis gaat dus is er maar één goede oplossing, nooit meer vrijlaten.
 • M Reuvers

  2 maanden geleden
  je begint jezelf af te vragen wie of wat er hier ziek is, deze man of het huidige systeem. Wat mij verwonderd is welke psychiater tot deze beslissing is gekomen en of hij daar persoonlijk verantwoordelijk voor kan worden gehouden. Een psychiater zou niet voor God mogen spelen want dat is wel wat hij doet, het is nooit 1 op1. Een geestesziekte gaat nooit over, wat men je ook wilt doen laten geloven. Het is ook voor deze regering een kosten/baten analyse. In deze ten nadele van de slachtoffers.
 • C. v. Bergen

  2 maanden geleden
  Zulke zieke gasten die ook nog eens in herhaling vallen komen vaak relatief met een te lichte straf weg.Zeker als in bovenstaand verslag zou zo'n kerel, nooit meer vrij mogen komen.Bij een tweede kans heeft hij weer kinderen misbruikt. Dus ook geen energie in steken zoals tbs maar alleen voor altijd opsluiten. Er zijn teveel kinderen de dupe van dit halfslachtige beleid.Hierover moet met spoed iets geregeld worden.
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Gaaf land !! Hoor ik Pinokkio nog zeggen …..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.