Volledig scherm
PREMIUM
De scholen gaan weer dicht. ANP XTRA JERRY LAMPEN © ANP

Nijmeegse leraren staken twee dagen, middelbare scholen haken aan

NIJMEGEN - Boze leerkrachten in Nijmegen leggen opnieuw het werk neer. Dit keer staken niet alleen leerkrachten in het basisonderwijs, maar doen ook middelbare scholen mee. Het basisonderwijs ligt twee dagen plat, op 30 en 31 januari. De middelbare scholen staken alleen op vrijdag 31 januari. 

Vrijwel alle basisscholen in Nijmegen doen mee en de middelbare scholen van de koepel Scholengroep Rijk van Nijmegen (SGRVN) ook. Ook het Citadel College, onderdeel van scholenkoepel Alliantie, gaat dicht. De andere middelbare scholen willen nog niet laten weten of ze meedoen, maar ze zijn wel met elkaar in gesprek om op 31 januari gezamenlijk op te trekken.

Het is de zevende actie in het basisonderwijs in nog geen drie jaar tijd, maar het middelbaar onderwijs deed nog niet eerder mee. Dat ze nu aanhaken, heeft mede te maken met vastgelopen CAO-onderhandelingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.