Volledig scherm
De tweeling met links Marloes en rechts Eefje. © Screenshot

Nijmeegse Lingo-tweeling strandt na acht keer meedoen: ‘Geweldige tijd gehad’

NIJMEGEN - De Nijmeegse tweelingzussen Eefje en Marloes van Helvoort (28) zijn vanavond gestrand na hun achtste keer meedoen aan Lingo. De twee wisten voor het eerst in dagen hun tegenstanders niet te overtreffen in het populaire spelprogramma.

Desondanks mogen de zussen trots op zichzelf zijn. De afgelopen dagen waren de twee dé taaltoppers van de Nederlandse televisie. Niet eerder kwam er een koppel acht keer terug naar Lingo, dat sinds dit najaar onder leiding van Jan Versteegh een comeback beleeft op televisie. 

De zussen versloegen dus iedereen. Tot nu. Ze legden het vanavond af tegen deelnemers Nadia en Sylvia, die het wel tot de finale schopten. Zij wisten woorden te raden als charme en bagage en versloegen de tweeling met ruim honderd punten verschil. Zij zijn daardoor woensdag opnieuw te zien in het programma. 

De tweeling was sinds vrijdag 27 september elke werkdag te zien. Ze kijken terug op een mooie tijd. Al was het terugkijken van de eerste afleveringen ‘best gek’, zegt Eefje. ,,Je zag eerst echt de zenuwen bij ons. En bij het kijken viel het me op dat ik zo'n Brabants accent heb (de zussen zijn opgegroeid in Heesch, MS.). Dat accent is in het echt vast minder en lijkt op tv natuurlijk veel erger, dacht ik nog. Maar toen ik op het werk aankwam en daar iets over zei, was de rest dat niet met me eens.” 

‘Niet willen missen’

De zussen kijken terug op een ‘geweldige tijd’, vervolgt ze. Hoe langer ze meededen, hoe meer ontspannen ze werden. ,,Het was gewoon superleuk. Dit hadden we niet willen missen. De sfeer in de studio was top, de mensen die er werken, de hele ervaring: het is een hele bijzondere ervaring om mee te maken.”

Op straat kregen ze ontzettend veel reacties. Eefje: ,,Niet normaal. De telefoon stond de eerste dag niet stil. Veel mensen zapten langs en dachten: ‘hey, die ken ik'. Iedereen om ons heen volgde het ook.”

Quote

Dat accent is in het echt vast minder en lijkt op tv natuurlijk veel erger, dacht ik nog. Maar toen ik op het werk aankwam en daar iets over zei, was de rest dat niet met me eens.

Eefje van Helvoort

7.420 euro

Met hun deelname hebben ze 7.420 euro bij elkaar gebracht. Doordat ze twee keer een gouden bal uit de ballenbak graaiden, komen daar nog twee reischeques bovenop. 

En natúúrlijk gaan ze naar huis met de Lingo-sokken, waar de Lingo-tas van vroeger sinds dit seizoen voor is ingeruild. Dat ze die gaan dragen, staat vast. ,,Het is een gewild item, waar we heel blij mee zijn”, zegt Eefje met een lach. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.