Hein van der Schoot was in 2014 de winnaar van Nijmeegse Literatuurprijs.
Volledig scherm
Hein van der Schoot was in 2014 de winnaar van Nijmeegse Literatuurprijs. © Flip Franssen

Nijmeegse Literatuurprijs krijgt ook een prijs voor publiek

NIJMEGEN - Beginnende schrijvers uit Nijmegen en omgeving kunnen weer meedoen aan de Nijmeegse Literatuurprijs. Dat was altijd puur een juryprijs, maar nu is er voor het eerst ook een publieksprijs.

Columns, gedichten, verhalen en liedteksten: alle genres zijn geoorloofd, als de teksten maar van literaire aard zijn. Inzenden kan tussen 1 september en 31 oktober. De winnaar wordt vrijdag 8 december bekend gemaakt op een speciale literaire feestavond Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

Publieke rol

Omdat de publieke rol van schrijvers belangrijker wordt, is besloten een publieksprijs in het leven te roepen. Deelnemers moeten hun verhaal voordragen. Onder meer om die reden is de maximale lengte van de verhalen ingekort: van 2016 naar 1000 woorden.

De winnaar wint 500 euro, een coachingsgesprek en een optreden op het Nijmeegs Boekenfeest. Het doel van de prijs is namelijk schrijvers te helpen zich verder te ontwikkelen. 

De Literatuurprijs wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Zuid-Gelderland, Poëziecentrum Nederland, literair tijdschrift Op Ruwe Planken en De Gelderlander. Dat gebeurt onder auspiciën van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen. Eerdere winnaars zijn Hein van der Schoot (2014) en Marjon Klomps (2015). Die laatste bracht in april vorig jaar haar debuutroman uit. Vorig jaar won Alan Moss.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.