Michiel Spanbroek, longarts in het CWZ in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Spanbroek, longarts in het CWZ in Nijmegen. © Paul Rapp

Nijmeegse longarts ziet hemelschreiende toestanden: ‘Op één avond stierven zeven coronapatiënten’

NIJMEGEN - Het coronavirus zorgt bij tijd en wijlen voor hemelschreiende situaties in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. ,,We hebben vorige week avonden gehad dat zeven patiënten kwamen te overlijden. Sinds twee weken gaan er elke dag wel mensen dood. Soms komt het overlijden zo snel dat de patiënt én familie niet of nauwelijks de tijd krijgen om het besef hierover door te laten dringen”, vertelt longarts Michiel Spanbroek.

9 reacties

 • Realist1975

  10 maanden geleden
  Het wordt tijd dat deze helden uit de zorg na deze hele crisis de beloning krijgen die ze verdienen! Dan bedoel ik de beste middelen om hun werk te doen, maar ook in financieel/salaris opzicht! Deze mensen tonen aan bevlogen te zijn en het bijltje er niet bij neer te gooien!! Hier kunnen ze in het onderwijs een voorbeeld aan nemen! Meest schrijnende opmerking die ik recent hoorde van een docente in mijn omgeving: "als ze in de zorg slim zijn dreigen ze nu met staken, dan krijgen ze alles wat ze willen". Deze opmerking heeft mij het bloed onder de nagels vandaan gehaald!
 • Johnny

  10 maanden geleden
  Mooie reactie. Sterkte!
 • de heer J. Zomers (67)

  10 maanden geleden
  Het is een strijd van onze longen tegen de virus... jonge en vitale mensen kunnen deze strijd overwinnen.Aan de beademing leggen en zuurstof toedienen is soms noodzakelijk - maar hierdoor zwakt de strijd van het lichaam tegen de virus af... waardoor we zien dat zwakke en oude mensen zodra ze van de beademing worden losgekoppeld komen te overlijden.
 • Monica Leent

  10 maanden geleden
  Mijn vader was een van deze vitale 80+eed. Hoe verschrikkelijk en ingrijpend het ook was, alle bewondering en respect voor de liefdevolle wijze waarop hij bij het CWZ behandeld is.
 • Koekerd

  10 maanden geleden
  Dit is champions league werk,daar kunnen de heren voetballers nog veel van leren,met hun grote salarissen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Heftige bodycambeelden van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

 2. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

Nijmegen e.o.