Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nijmeegse milieuclubs boeken ‘enorme overwinning voor natuur’, gevolgen voor boeren groot

pollNIJMEGEN - Het Nederlandse plan om de uitstoot van stikstof te verminderen, deugt niet. Daarom mag het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet meer worden gebruikt om alvast toestemming te geven voor activiteiten, die schadelijk kunnen zijn voor beschermde natuur, stelt de Raad van State. 

71 reacties

 • Maria Bruggeman

  2 jaar geleden
  Inderdaad, dat is Nederland, waar dit mogelijk is. Hoeveel landen op de wereld kunnen hun voedsel niet zelf produceren? De aarde is één geheel en denk maar niet dat voedselproductie die elders wordt opgestart las dat hier niet meer mag  veiliger is voor natuur en klimaat! 
 • Maria Bruggeman

  2 jaar geleden
  Boeren moeten de stap nog maken naar biologisch? En de burger, het vliegverkeer,  en de industrie heeft deze stap al gemaakt? Nee dus! Maar die zijn véél moeilijker te pakken. Ondertussen wordt wel het hoogstaande nivo van onze agrarische sector de nek omgedraaid, met 0,0 vooruitgang voor klimaat en natuur. Vliegveld Lelystad mag wél open. Dat dit gepaard gaat met weer een enorme toename van de  hoeveelheid luchtvervuiling en CO2 uitstoot interesseert het kabinet dan weer niks. Zij spant samen met machtige lobbies van Shell, Boing en Airbus. Daar kunnen de boeren niet tegenop.
 • Dion

  2 jaar geleden
  Chinezen kopen in elk Westers land de melkpoeder op en onze varkens vinden ze ook heerlijk.Ja het komt doordat ze bang zijn voor hun eigen produkten
 • LegendaryCarlos

  2 jaar geleden
   @harm Dat heet visie, ook wel langetermijndenken genaamd, iets wat deze eco-terroristjes niet goed snappen.
 • ikke

  2 jaar geleden
  Ho ho, je vergeet dat daar een heleboel door de Nederlandse overheid vanaf gehaald word voor het betalen van de ambtenaren en voor "natuurvriendelijke" dingen. Als er bij jullie net zoveel overblijft van je uiteindelijk pensioen, dan staan de straten vol met schreeuwers dat ze niet kunnen overleven met zo weinig geld...! Maar door die subsidie is het voedsel in Nederland zo goedkoop..! Maar hoeveel gaat er ieder jaar aan subsidie naar de burgers..!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Nijmegen e.o.