Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nijmeegse milieuclubs boeken ‘enorme overwinning voor natuur’, gevolgen voor boeren groot

pollNIJMEGEN - Het Nederlandse plan om de uitstoot van stikstof te verminderen, deugt niet. Daarom mag het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet meer worden gebruikt om alvast toestemming te geven voor activiteiten, die schadelijk kunnen zijn voor beschermde natuur, stelt de Raad van State. 

De uitspraak heeft grote gevolgen voor veehouderijen en bedrijventerreinen die willen uitbreiden.

Boeren moeten straks mogelijk een streep zetten door hun plannen om een nieuwe schuur of loods te bouwen. ,,Dit is een enorme overwinning voor de natuur’’, zegt voorzitter Johan Vollenbroek van de Nijmeegse coöperatie Mobilisation for the Environment. 

Zijn organisatie en Vereniging Leefmilieu, ook uit Nijmegen, zijn twee van de drie milieugroeperingen die naar de Raad van State stapten. Dat is de hoogst rechtsprekende instantie van het land.

Poll

Boeren worden veel te veel tegengewerkt bij het uitoefenen van hun beroep

  • Eens (84%)
  • Oneens (16%)
7598 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.