Herald Visser (36) ontvangt bijstand, maar is bang dat ontdekt wordt dat zijn moeder zijn zorgverzekering betaalt.
Volledig scherm
PREMIUM
Herald Visser (36) ontvangt bijstand, maar is bang dat ontdekt wordt dat zijn moeder zijn zorgverzekering betaalt. © Bert Beelen

Nijmeegse moeder mag haar zoons in de bijstand niet helpen met wat zakgeld: ‘Ik heb de moed niet meer om de strijd aan te gaan’

Bang voor de overheid. Het Nijmeegse gezin Visser had nooit verwacht dat dat zou gebeuren. Iedere dag vreest moeder Marga (70) dat de overheid ontdekt dat zij haar zoon Herald in de bijstand geld toestopt. Reden: haar andere zoon in de bijstand werd vanwege die bijdrage beschuldigd van fraude. Hij moet 9000 euro terugbetalen aan zijn gemeente, wat al leidde tot een zelfmoordpoging. 

41 reacties

 • Verniers

  1 maand geleden
  Twee broers die door psychische problemen in de bijstand zitten worden door hun gemeente verder de put in getrapt omdat hun moeder hun zorgpremie betaalt. De ene zoon die al een depressie had en nu met 9000 euro is beboet werd zo suïcidaal. Voormalig Burgermeester in Nijmegen, d’Hondt, loosde met zijn wethouders, als zijnde onschendbaar, zeer giftige grond in Nijmeegse bodem. De kleine man kan door dezelfde gemeente veroordeeld worden met voor hem onbetaalbare boetes omdat hij wil overleven.
 • Willem de Vos

  1 maand geleden
  Het beoordelingssysteem is door en door verrot ...
 • af Keuben

  1 maand geleden
  @Uw Buurman, uw opleiding is betaald door uw vader, (dit schrijft u) zelfs met uw genoten opleiding heeft u een tijdje 100 euro onder het minimumloon van rond moeten komen? Begrijpelijk dat uw Vader u ook in deze periode heeft geholpen. Niks mis mee, hoop dat u de gewerkte jaren van uw Vader kunt evenaren. En u nu, uw kinderen hetzelfde kunt bieden, zoals u vader dit heeft gedaan bij u. Een bijstands-vader cq kind (welke reden dan ook) visa versa, wordt het onmogelijk gemaakt elkaar te helpen
 • Uw Buurman

  1 maand geleden
  Ik heb het sociale minimum gezien in vele andere landen. Daarnaast ook een tijdje in Nederland €100 per maand onder het sociaal minimum wat je netto krijgt in de bijstand geleefd. Nederlandse bijstandtrekkers mogen echt absoluut niet klagen.
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  @netty meelen: Voor de overheid zijn wij alleen maar geldmaten waarop op commando oneindig belastinggeld uit komt. Dat is het enigste waar wij goed voor zijn. Betalen en mond houden @Mies Gooyer: Er is helaas heel veel stemvee en de heer Mark Rutte is er heel goed in om dit stemvee te laten geloven dat hij voor hun dingen regelt. En niet voor de multinationals en NGO's waar hij wel dingen voor regelt. Low information voters zijn de reden waarom wij altijd dezelfde regenten als leiders krijgen.
 1. Toch geen Zevenheuvelenloop in voorjaar: voor het eerst sinds 1984 geen Nijmeegse hardloopklassieker
  PREMIUM

  Toch geen Zevenheuve­len­loop in voorjaar: voor het eerst sinds 1984 geen Nijmeegse hardloop­klas­sie­ker

  NIJMEGEN - Er komt geen (uitgestelde) Zevenheuvelenloop 2020 in dit voorjaar. Omdat het vanwege de coronacrisis nog steeds niet is toegestaan evenementen te houden, heeft de organisatie deze week moeten besluiten de 37ste editie helemaal af te gelasten. Het is voor het eerst sinds 1984, toen de eerste Zevenheuvelenloop werd gehouden, dat de Nijmeegse hardloopklassieker niet doorgaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

 2. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

Nijmegen e.o.