Volledig scherm
Het pakketje met daarin met bloed besmeurde delen van een varken. © Eigen foto

Nijmeegse moslima ontvangt pakketje met neus en oren van varken

NIJMEGEN - Een moslima in Nijmegen heeft maandag per post een pakketje thuisbezorgd gekregen met daarin met bloed besmeurde varkensneus en varkensoren. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. 

Quote

Ik word gepest en ben slachtof­fer

Die heeft de zaak in onderzoek, maar doet verder geen uitspraken. 

Varkens zijn onrein voor moslims, de zending is daarom behalve luguber ook een belediging aan haar adres. De vrouw uit West-Afrika vluchtte negen jaar geleden naar Nederland. Sinds een half jaar woont ze in de wijk Grootstal in Nijmegen. Hier heeft ze al maanden hoogoplopende ruzies met haar beide buren. Ze vermoedt dat die wellicht achter de anoniem verstuurde post zitten. ,,Maar ik weet dat niet zeker, ik wil ook niemand vals beschuldigen.” 

Buren geschrokken

De buren reageren allebei geschrokken en zeggen van niets te weten. Van moslimhaat is geen sprake, verklaren zij allebei. Daarnaast klopt het wel dat er een groot conflict is met de buurvrouw. Al vijftien keer in enkele maanden is de politie komen opdraven vanwege hoogoplopende ruzies. De moslima heeft twee jonge kinderen. Het gezin zou te veel lawaai maken. 

Eén keer liep een ruzie zodanig uit de hand, dat de buurvrouw de moslima een blauw oog heeft geslagen. Verhuurder Portaal ziet nog maar één oplossing: de moslima moet verhuizen. De Afrikaanse is het daar niet mee eens. ,,Ik word gepest en ben slachtoffer. Waarom zou ik weg moeten en niet zij?” 

De woordvoerder van de woningcorporatie zegt dat het een complexe situatie is. ,,Dit is volgens ons de beste oplossing voor alle partijen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.