Volledig scherm
De nachtwinkel mag na tien uur geen alcohol verkopen en deed dit wel. Foto ter illustratie. © REUTERS

Nijmeegse nachtwinkel moet dicht om illegale drankverkoop

NIJMEGEN - De nachtwinkel aan de Hertogstraat in Nijmegen moet dicht omdat die stiekem alcohol verkoopt. Dat mag niet volgens de regels, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een recent genomen besluit.

Bij verschillende controles in juni, juli en augustus door gemeentelijke toezichthouders en de politie bleek dat de nachtwinkel alcohol verkocht of op bestelling afleverde bij klanten. Maar volgens de voorwaarden in de ontheffing van de Winkeltijdenverordening mag de nachtwinkel na 22.00 uur geen alcohol meer verkopen. 

Ook na een waarschuwing in juli ging de winkel hiermee door. Reden dat het college de ontheffing nu intrekt. De winkeleigenaars kunnen tegen dit besluit bezwaar maken, maar dat betekent niet dat de winkel in de tussentijd open kan blijven.

Kinderachtig

,,Ik schrik hiervan'', reageert Utim Süverekli, een van de eigenaren van de nachtwinkel aan de Hertogstraat. ,,Die hele brief van de gemeente heb ik nog niet gezien, ik hoor dit voor het eerst.'' Hij is teleurgesteld dat zijn winkel dicht moet. ,,Ik vind het ook kinderachtig. De controles zijn elke keer een paar minuten na tien uur. Eén keer zelfs tijdens de Vierdaagse, toen we de rij die zich voor tien uur had gevormd gewoon nog hebben geholpen.'' 

Süverekli heeft zeven nachtwinkels in verschillende steden, waaronder ook Arnhem. Nijmegen is volgens hem de enige stad waar na tien uur geen alcohol meer verkocht mag worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.