Nijmeegse organisatie Swim to Fight Cancer bemachtigt handschoenen Rico Verhoeven

videoNIJMEGEN - Om meer geld in te zamelen voor de actie Swim to Fight Cancer gaan binnenkort de bokshandschoenen van Rico Verhoeven onder de hamer. Perry Ubeda, ambassadeur van de Nijmeegse editie van de zwemtocht van stichting Fight Cancer, bemachtigde donderdag de handschoenen van de meervoudig wereldkampioen kickboksen. 

Volledig scherm
Rico Verhoeven. © ANP

Op de website van de stichting kan geboden gaan worden. Swim to Fight Cancer is een recreatieve zwemtocht met als doel geld ophalen voor kankeronderzoek naar betere behandelmethoden, zodat kanker op korte termijn geen dodelijke ziekte meer is. Dit jaar doen elf steden in Nederland mee en zondag is de eerste Nijmeegse editie in de Spiegelwaal.

Elvira den Hertog, organisator en aanjager van de Nijmeegse editie is verguld met de bijdrage van Verhoeven. ,,Ze komen zo snel mogelijk op de site, samen met alle andere gesigneerde items van sporters: onder meer de loopschoenen van Dafne Schippers, een Oranje-shirt van Wesley Sneijder, een basketbal van Kobe Bryant en verschillende shirts van TeamNL."

De datum waarop de veiling start is pas na zondag bekend. Eerst moeten de te veilen artikelen nog worden ingezameld. De veiling zal uiteindelijk lopen tot 31 december 2018.

Volledig scherm
Perry Ubeda en Elvira den Hartog in de Spiegelwaal voor Swim To Fight Cancer. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.