Zwervers die in de parkeergarage woonden, verlaten het pand met hun hebben en houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwervers die in de parkeergarage woonden, verlaten het pand met hun hebben en houden. © DG

Nijmeegse parkeergarage is zwervershotel: bedden opgemaakt in technische ruimte

NIJMEGEN -  De parkeergarage onder sportschool Basic Fit aan de Tweede Walstraat in Nijmegen wordt door daklozen gebruikt om te slapen, alcohol en drugs te gebruiken en te poepen. Bewoners van het bovengelegen appartementencomplex die de garage gebruiken, ergeren zich aan het ongewenste zwervershotel en voelen zich onveilig. 

Dinsdag werden twee ongenode bewoners betrapt en door handhavers van de gemeente en de politie met hun hele hebben en houden de garage uitgestuurd. 

De twee zwevers hadden het zich gemakkelijk gemaakt. In een technische ruimte, niet groter dan een bij twee meter, lagen kussens, dekens, flessen drank en bierblikjes. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’
    PREMIUM

    Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’

    NIJMEGEN - Het klinkt wat cru, in deze tijd met dagelijks toenemende sterftecijfers: een doodskist met korting. Maar het tegendeel is waar, stelt Koen Verlinden, eigenaar van Fair Coffins. ,,Juist nu hebben nabestaanden de neiging te kiezen voor een goedkope spaanplaat kist, de allerslechtste keuze voor het milieu. Terwijl onze duurzame kisten van gerecycled golfkarton ecologisch én goedkoper zijn.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.