Volledig scherm
Nijmeegs politicus Jean-Paul Broeren steekt de draak met D66-voorman Rob Jetten © Jean-Paul Broeren

Nijmeegse politicus persifleert Rob Jetten (D66): ‘Tijd voor realisme’

NIJMEGEN - Geen klimaatdrammer, maar klimaatrealist. De opdruk van de trui is nét wat anders. En toegegeven, ook qua leeftijd schelen Jean-Paul Broeren (raadslid van Stadspartij DNF in Nijmegen) en de landelijke D66-fractievoorzitter Rob Jetten best wat jaren. Maar verder lijken de foto's akelig veel op elkaar.

Een bewuste persiflage, zegt Broeren. ,,Ik wil een tegengeluid laten horen. Het is tijd voor realisme. We kunnen elkaar wel helemaal gek maken met het klimaat, maar ook verstandige keuzes maken door iets langer na te denken over dingen.”

Als voorbeeld noemt hij het gas: terwijl Nederland van het gas af moet, krijgen huishoudens in het Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen juist een subsidie als ze een gaskraan aansluiten. Broeren: ,,Dat staat compleet haaks tegen elkaar. Wie er gelijk heeft? Dat moet de toekomst uitwijzen; is het dan niet beter om dat eerst af te wachten en mensen nu niet van alles in de maag splitsen?”

Lachen

De foto deelde hij op Instagram en Facebook. Het leverde een stormvloed van reacties op, ook van D66-voorman Jetten: ,,Hij stuurde me een berichtje dat hij er wel om kon lachen.”

De klimaatrealist-trui liet Broeren vorige week speciaal éénmalig drukken. ,,Maar mochten meer mensen ze willen, kunnen ze me een berichtje sturen: wie weet kan ik nog wat bijbestellen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.