Hanglinten bij de Waalkade.
Volledig scherm
Hanglinten bij de Waalkade. © Paul Rapp

Nijmeegse politie: ‘Haal geen trucs uit om toch rond te kunnen hangen’

NIJMEGEN - Toch met vrienden samenkomen door met twee auto's naast elkaar te parkeren? Ook dát is groepsvorming, zo waarschuwt de Nijmeegse politie. Agenten in Nijmegen constateren dat verschillende mensen in de stad trucjes uithalen om zo toch met elkaar samen te komen. 

Zo waren er volgens de politie verschillende groepen die met twee auto's tegen elkaar gingen staan. In beide wagens zaten op dat moment twee personen. 

‘Dit is alsnog groepsvorming en verboden! Probeer dit soort trucjes niet, de kans is groot dat je toch met een bekeuring huiswaarts mag’, laat de politie weten op Facebook. Vanwege de overlast is de Waalkade deels op slot gegaan

‘Vooral jongeren houden zich niet aan richtlijnen’

Agenten in Nijmegen hebben het afgelopen weekend veel controles uitgevoerd. Volgens de politie houden de meeste mensen zich netjes aan de coronamaatregelen. Nog altijd ziet de politie mensen ‘die het niet begrijpen'. Daarom zijn afgelopen weekend opnieuw verschillende bekeuringen uitgeschreven.

‘Het waren voornamelijk jongeren die zich niet aan de richtlijnen hielden. Hierin ligt ook de verantwoordelijkheid bij de ouders. Het scheelt hen een hoop zakgeld als u uw kind gewoon binnen houdt”, schrijft de politie. 

Wie toch in groepen rondhangt buiten, riskeert een bekeuring van 390 euro. Minderjarigen betalen 95 euro als zij met te veel personen bij elkaar zijn. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.