Moet het groen op het stadseiland allemaal groen blijven om worden er toch, zoals gepland, woningcomplexen gebouwd?
Volledig scherm
PREMIUM
Moet het groen op het stadseiland allemaal groen blijven om worden er toch, zoals gepland, woningcomplexen gebouwd? © Gerard Verschooten

Nijmeegse politiek: toch bouwen op
stadseiland Veur-Lent, mits ‘groen’

NIJMEGEN - Ruim zesduizend tegenstanders hebben inmiddels de petitie getekend tegen woningbouw op stadseiland Veur-Lent. Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad wijst voorlopig het bouwen van extra huizen niet af. Wel worden de eerste globale bouwplannen voor 350 woningen, die naar verwachting volgende week worden gepresenteerd, kritisch bekeken: blijft het stadseiland wel groen genoeg?  

10 reacties

 • Ninja Nerf

  1 jaar geleden
  "Groen" bouwen bestaat niet. Waar beton en bestrating verschijnt is waar groen verdwijnt. Bezint eer ge begint.
 • H. Smit

  1 jaar geleden
  SP heeft volledig gelijk! In deze dan....Knap dat van Hooft stelling neemt, zal "Groen Links......." niet blij van worden....Waar komt die naam toch vandaan????
 • Rob Essers

  1 jaar geleden
  Wordt de Nijmeegse politiek niet gehinderd door kennis van zaken? Veur-Lent bestaat niet! Er bestaat wel een buurt met de naam Veur Lent en ook een gelijknamig eiland. De dezelfde naam (zonder streepje) voor verschillende openbare ruimten leidt tot verwarring. De bouwplannen hebben betrekking op een gedeelte van de buurt Veur Lent. Het zogenaamde 'stadseiland' Veur Lent bestaat grotendeels uit de 'landschappelijke gebieden' Lentse Waard en Ossenwaard.
 • Bastiaan Krijn

  1 jaar geleden
  Selma Dronkers, is geluk en schoonheid afhankelijk van de locatie waar je huis staat? Het lijkt mij toch niet meer dan normaal dat een huis op deze locatie de jackpot gaat kosten. Het is zowat het mooiste stuk van de stad. Op goedkope huurwoningen moet doorgaans geld toe worden gelegd, dat geld moet ergens vandaan komen...
 • Jan de Burger

  1 jaar geleden
  Groen groeien. Kan dat wel? Volgens de Groene Metropoolregio regio Arnhem - Nijmegen wel.... Groeien en toch groen blijven. Lijkt mij een contradictio in terminis. maar ja de economie hè? We moeten doorgaan altijd maar doorgaan.... Vooruit dan maar: "Hoop doet leven".

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.